Spor
  • 12.12.2017 00:49

Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih'i tanıyalım

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda eşleştiği Alman ekibi Bayern Münih kasdrosu oldukça merak ediliyor. Peki temsilcimiz Beşiktaş'ın zorlu rakibini biraz daha yakından tanıyalım. Bayern Münih kadrosunda kimler var?Takım değeri ne kadar? Detaylar haberimizde

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Son 16 Turu kura çekimi gerçekleşirken Beşiktaş, Bundesliga ekibi Bayern Münih'in rakibi oldu. Barcelona veya Manchester City gibi takımları daha zorlu rakipler olarak gören Almanlar, Beşiktaş ile eşleşilmesini sevinçle karşıladı. Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynkes, "Grup birincisi olmamamıza rağmen Şampiyonlar Ligi'nde favoriler arasında bulunuyoruz. Şubat, mart ve nisan aylarında çok iyi olmamız gerekiyor" dedi.

Bayern Münih Sportif Müdürü Hasan Salihamidzic ise kura çekiminin ardından yaptığı değerlendirmede, "Beşiktaş'ın ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Leipzig ile oynadıkları için onları takip ettik. Maçın kolay olmayacağını biliyoruz. Seyirci acısından olağanüstü bir atmosfer olacak. İlk maçı Münih'te oynamayı avantaj olarak görmüyoruz. Biz gücümüze güveniyoruz" açıklamasında bulundu.

BAYERN MÜNİH KADRO

Bayern Münih'te yıldız file bekçisi Manuel Neuer, sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemiyor.

 

 

Alman ekibinin, UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosu şöyle:

Kaleci: Tom Starke, Sven Ulreich

Defans: Niklas Süle, Mats Hummels, Javi Martinez, Rafinha, Juan Bernat, Jerome Boateng, Sebastian Rudy, David Alaba

Orta saha: Thiago Alcantara, Franck Ribery, Arjen Robben, James Rodriguez, Arturo Vidal, Corentin Tolisso, Niklas Dorsch, Joshua Kimmich, Fabian Benko

Forvet: Robert Lewandowski, Thomas Müller, Kingsley Coman

LİGDE LİDER

İç saha maçlarını 75 bin kapasiteli Allianz Arena'da oynayan Bayern Münih, Bundesliga'da geride kalan 15 haftada topladığı 35 puanla lider durumda bulunuyor.

Lig maçlarında 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan kırmızı-beyazlılar, rakip filelere 35 gol atıp, kalesinde ise 11 gol gördü.

Beşiktaş ile Bayern Münih arasında tatlı atışma

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Son 16 Turu kuraları bugün İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Kura çekiminde grubunu 14 puanla lider tamamlayan Beşiktaş, Alman ekibi Bayern Münih ile eşleşti. Kuraların ardından Alman takımının sosyal medya hesabından siyah-beyazlılara gönderme geldi. Beşiktaş'ın transfer dönemine damga vuran 'Come to Beşiktaş' paylaşımlarına gönderme yapan Alman temsilcisi, yıldız forveti Lewandowski'nin 'Beşiktaş'a geliyoruz' yazılı görselini paylaştı.

Münih'in paylaşımına gönderme yapan siyah-beyazlı kulüp ise gruplarda İstanbul'da oynanan Leipzig maçına atıfta bulunarak, 'Bizi Timo Werner'e sorun' mesajını paylaştı.
Vodafone Park'ta oynanan grup karşılaşmada Leipzigli futbolcu Timo Werner, Beşiktaşlı taraftarların tezahürat sırasında çıkarttığı uğultudan olumsuz etkilenerek duyma sorunu yaşamış ve 32. dakikada oyundan çıkmak zorunda kalmıştı.

TAKIM DEĞERİ NE KADAR?

FC Bayern München, Bavyera'nın Münih kentinde kurulmuş Alman spor kulübüdür. Bayern Münih futbol tarihinde birçok başarıya sahiptir. 2 Kıtalararası Kupa, 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 5 Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası şampiyonluğu, 1 UEFA Süper Kupası şampiyonluğu, 26 Bundesliga ve 17 Alman Kupası'na sahiptir. Almanya'nın en başarılı kulübüdür. 185.000 üye sayısıyla SL Benfica ve FC Barcelona'dan sonra bu alanda 3. sıradadır. Bayern Münih'in ayrıca satranç, hentbol, basketbol, jimnastik, bowling ve masa tenisi şubeleri vardır. Gelirleri açısından 1.85 milyar $ ile Almanya'nın en büyük, dünyanın ise dördüncü büyük kulübüdür.

Güncellenme Tarihi : 12.12.2017 00:50

İLGİLİ HABERLER