Spor
  • 17.3.2017 00:03

Beşiktaş Olympiakos'u Arena'ya gömdü

Beşiktaş-Olympiakos maç sonucu: 4-1

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında, Vodafone Arena'da Yunanistan ekibi Olympiakos'u Vincent Aboubakar, Ryan Babel ve Cenk Tosun'un attığı gollerle 4-1 yendi ve çeyrek finale yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Beşiktaş, ilk karşılaşmada 1-1 berabere kaldığı Olimpiakos'u evinde 4-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Beşiktaş aradığı golü erken buldu. Oğuzhan Özyakup'un kazandığı top sonrası gelişen atakta Anderson Talisca'nın adrese teslim ortasını tamamlayan Vincent Aboubakar 10. dakikada siyah-beyazlıları öne geçirdi. Bu sezon resmi maçlardaki 13. golünü atan Kamerunlu forvet, bu gollerin 6'sını Avrupa kupalarında kaydetti.

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Beşiktaş ikinci golünü buldu. Sağ kanatta bulduğu boşluğu iyi değerlendiren Ricardo Quaresma'nın ceza sahasına girdiği anda içeri çevirdiği topu kontrol eden Ryan Babel, düzgün bir vuruşla kaleci Leali'yi avladı ve siyah-beyazlılar iki farklı üstünlüğü yakaladı. Ara transfer döneminde Beşiktaş kadrosuna dahil olan Babel, bu sezon Avrupa maçlarında ilk kez gol sevinci yaşadı.

31. dakikada ise Olimpiakos'un golü geldi. Aly Cissokho'nun sol kanattan ortasını tamamlayan Tarik Elyounoussi'nin şutu Adriano'ya çarparak ağlarla buluştu.

Beşiktaş yediği golün ardından bir şoku da 39. dakikada eksik kalarak yaşadı. Oyunun durduğu sırada rakibine kafa atan Vincent Aboubakar, hakem Michael Oliver tarafından doğrudan kırmızı kartla oyundan atıldı. Aboubakar böylece Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Dinamo Kiev maçının ardından bu sezon ikinci kez bir Avrupa maçında takımını yalnız bıraktı.

Eksik kaldıktan sonra oyunun kontrolünü Olimpiakos'a kaptıran Beşiktaş, kontra ataklarla rakip kaleyi zorladı ve kendisini rahatlatan golü de bu şekilde buldu. 75. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Babel, kendi çabalarıyla yarattığı pozisyonda takımının 3. golünü kaydetti. Opta verilerine göre Babel böylece tam 838 gün sonra bir maçta 2 gol atmayı başardı.

Maçta son noktayı ise Cenk Tosun koydu. Oyuna 82. dakikada giren Cenk, iki dakika sonra kaydettiği golle bu sezon Avrupa kupalarındaki 4. golünü kaydetti.

Beşiktaş böylece, tam 14 yıl sonra UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselmeyi başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Beşiktaş, Yunanistan’daki 1-1’lik maçın rövanşında bugün Olympiakos’u ağırlıyor.

4. dakikada konuk ekibin sol kanattan atağında Gökhan Gönül topu kornere gönderdi.

6. dakikada Beşiktaş'ın atağında Aboubakar ceza sahası önünde düşürüldü. Serbest vuruşu kullanan Quaresma'nın vuruşunda Olympiakos kalecisi Leali topu kornere çeldi.

9. dakikada Aboubakar, soldan ceza sahası içine girdi. Olympiakos defansı topu kornere yolladı.

Beşiktaş golü buldu!

10. dakikada Beşiktaş, Aboubakar'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Talisca sağdan ortaladı, Aboubakar ceza sahasında kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Aboubakar, attığı bu golle Beşiktaş'ın Avrupa'da bir sezonda en çok gol atan yabancısı Demba Ba'nın rekoruna yaklaştı.

21. dakikada Elyounoussi defansın arkasına sarkarak, Fabri ile karşı karşıya kaldı. Fabri başarılı oldu.



Ryan Babel 2 yaptı!

22. dakikada Beşiktaş, Ryan Babel'in attığı golle skoru 2-0'a taşıdı. Quaresma sağ taraftan topu ceza sahasındaki Babel'e ortaladı. Babel, topu düzeltip şutunu çekti ve fileleri sarstı.

Olympiakos farkı 1'e indirdi

31. dakikada Olympiakos, Elyounoussi ile skoru 2-1'e getirdi. Olympiakos'un sol kanattan gerçekleştirdiği atakta açılan ortada Elyounoussi'nin vuruşunda top  Adriano'ya çarpınca Fabri çaresiz kaldı ve top filelerle buluştu.

Aboubakar kırmızı kart gördü!

39. dakikada Aboubakar kırmızı kart gördü. Vincent Aboubakar, orta yuvarlaktaki ikili mücadelenin ardından "Kafa attığı" gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

İlk yarı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 

Beşiktaş kalesinde tehlikeli anlar!

48. dakikada Beşiktaş kalesinde tehlikeli anlar yaşandı. Fabri olası bir golü engelledi.

55. dakikada Quaresma'nın yerde kalmasına rağmen rakip futbolcular uzun süre topu taca atmadı. Beşiktaşlı taraftarlar bu duruma yoğun tepki gösterdi.

60. dakikada Beşiktaş'ta Oğuzhan'ın yerine Necip oyuna girdi.

67. dakikada Quaresma topu ceza sahasına taşıdıktan sonra önünü boşaltıp vuruşunu yaptı, top dışarı gitti.

71. dakikada Talisca röveşatayla kaleyi yokladı ancak top üstten dışarı çıktı.

Sahneye yine Babel çıktı!

75. dakikada Beşiktaş, Ryan Babel ile bir gol daha bularak skoru 3-1'e getirdi. Babel, ceza sahası sağ çaprazdan bekletmeden vurdu, top ağlarla buluştu.

Cenk oyuna girer girmez attı!

82. dakikada Ricardo Qyaresma oyundan çıkarken, Cenk Tosun oyuna dahil oldu.

84. dakikada Beşiktaş, Cenk Tosun'un attığı golle skoru 4-1 yaptı. Talisca'nın şık pasıyla Cenk kaleciyle karşı karşıya kaldı. Cenk'in vuruşuyla top ağlarla buluştu. Cenk'in golü sonrası Vodafone Arena'da Sirtaki çaldı.

Aboubakar'ın Beşiktaş'taki 2. kırmızı kartı

Aboubakarın Beşiktaştaki 2. kırmızı kartı

Olympiakos karşısında takımını öne geçiren ancak 39. dakikada rakibine kafa atarak kırmızı kart gören Vincent Aboubakar, bu sezon Avrupa maçlarındaki 2. kırmızı kartını gördü.

Hapoel Beer Sheva ile oynanan ilk karşılaşmada cezalı olduğu için forma giyemeyen, sonrasında oynadığı 3 Avrupa Ligi mücadelesinde de gol atan Vincent Aboubakar, Olympiakos karşısında golünü attıktan sonra 39. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Kamerunlu futbolcu, bu sezon Avrupa maçlarındaki 2. kırmızı kartını gördü. Aboubakar, Dinamo Kiev ile deplasmanda oynanan mücadelede, Andreas Beck'in ardından kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bırakmıştı.

Beşiktaş Olympiakos maçıyla bu sezon Avrupa'da ilk kez 4 gol attı

Olympiakos karşısında 4-1 kazanarak Avrupa'da yoluna doludizgin devam eden Beşiktaş, bu sezon Avrupa'da oynadığı karşılaşmalarda ilk kez 4 gol atma başarısı gösterdi

Beşiktaş Olympiakos maçıyla bu sezon Avrupada ilk kez 4 gol attı

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nu Napoli ve Benfica'nın ardından 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde yoluna doludizgin devam ediyor. Bir önceki turda İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva'yı iki maçta da mağlup ederek tur atlayan siyah-beyazlılar, Son 16 Turu'nda Yunanistan'ın en güçlü takımı olan Olympiakos'u eleyerek çeyrek finale yükseldi. İlk maçta rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Vodafone Arena'da 4-1 kazanarak turladı. Kara Kartal, bu maçta aldığı 4-1'lik galibiyetle, bu sezon bir Avrupa mücadelesinde de ilk kez 4 gol bulmayı başardı. Siyah-beyazlılar Şampiyonlar Ligi'nde Napoli deplasmanında ve iç sahada oynadığı Benfica mücadelesinde rakip fileleri 3 kez sarsmayı başarmıştı. Beşiktaş, Olympiakos engelini ise 4 golle geçti.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2017 01:24

İLGİLİ HABERLER