Spor
  • 19.10.2016 00:00

Cumhurbaşkanlığı Kupası Hatay Büyükşehir Belediyespor'un

Fenerbahçe'yi yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor, 24. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.

Fenerbahçe'yi 60-55 yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor, 24. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.

Basketbolda, 24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe'yi 60-55 yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor, kazandı.

Fenerbahçe'yi yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor, 24. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı. ile ilgili görsel sonucu

Her iki takımın da skor üretmekte zorlanarak başladığı karşılaşmada Fenerbahçe, Birsel Vardarlı Demirmen, Hatay Büyükşehir Belediyespor ise Hurst ile ilk sayılarına ulaşırken, 5. dakika 3-2 sarı-lacivertli takım lehine geçildi. Rakibinin yaptığı top kayıplarını Paris, Marina Baş ve Bahar Öztürk ile iyi değerlendiren Hatay temsilcisi, ilk çeyreği 10-8 üstün bitirdi.

Fenerbahçe'yi yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor, 24. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı. ile ilgili görsel sonucu

Karşılıklı basketlerle girilen 2. periyotta Fenerbahçe, Stricklen ve Verameyenka ile rakip savunmayı aşarken, Hatay Büyükşehir Belediyespor, rakibine Bahar Öztürk-Hurst ikilisiyle karşılık vererek 15. dakikaya 17-12 önde girdi. Alan savunması yapan rakibi karşısında özellikle Snytsina ile yüksek şut yüzdesi yakalayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 24-23 üstün gitti.

24. Cumhurbaşkanlığı Kupası

Fenerbahçe, 3. periyoda daha etkili giren taraf oldu. Birsel Vardarlı Demirmen ve Tuğçe Canıtez'in basketleriyle kontrolü eline alan sarı-lacivertliler, 24. dakikada skora denge getirdi: 27-27. Yaptığı baskılı savunmayla rakibini hataya zorlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, hücumda da Snytsina, Bahar Öztürk ve Melisa Baş'ın sayılarıyla 12-0'lık seri bularak 27. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 27-39. Hatay Büyükşehir Belediyespor, çeyreği de 42-34 önde bitirdi.

Fenerbahçe'yi yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor, 24. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı. ile ilgili görsel sonucu

Final çeyreğine Fenerbahçe tam saha baskı yaparak başladı. Birsel Vardarlı Demirmen ve Quigley ile skor üreten İstanbul ekibi, savunmasında Snytsina ve Bahar Öztürk'ü durdurmakta zorlanınca, 32. dakika 47-39 Hatay Büyükşehir Belediyespor lehine geçildi. Bu dakikadan sonra sert savunmasıyla rakibini son saniye atışlarına zorlayan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı Demirmen, Quigley ve Verameyenka'nın sayılarıyla 13-5'lik seriyle 38. dakikada skora denge getirdi: 52-52. Hatay Büyükşehir Belediyespor, Snytsina'nın üst üste sayılarıyla rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 60-55 galip ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe’yi yenen Hatay’ın!

 - Hatay Büyükşehir Belediyespor kupayı ilk kez kazandı

24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe'ye 60-55 üstünlük sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ilk kez mücadele eden Hatay ekibi, son şampiyon rakibi karşısında başarılı bir performans sergileyerek, kupanın sahibi olmayı başardı.

Hatay Büyükşehir Belediyespor'da 24 sayıyla maçın en skorer ismi olan Snytsina ve 13 sayı üreten Hurst, galibiyette önemli rol oynadı. Fenerbahçe'de ise 15 sayılık performans sergileyen Birsel Vardarlı Demirmen, yenilgiyi önleyemedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesporlu basketbolcular ve teknik ekip, kupa mutluluğunu taraftarlarıyla birlikte kutladı.

eplat

Şampiyona kupayı Bakan Kılıç verdi

24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi olan Hatay Büyükşehir Belediyespor, kupasını Geçlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’dan aldı.

Şampiyona kupayı Bakan Kılıç verdi

24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçının ardından düzenlenen kupa töreninde, şampiyon olan Hatay Büyükşehir Belediyespor’a madalyalarını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga taktı. Şampiyonluk kupasını ise Kasırga ve Spor Bakanı Kılıç verdi. İkinci olan Fenerbahçe takımına madalya ve plaketini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç takdim etti. Final maçının en değerli oyuncusu seçilen Hatay Büyükşehir Belediyespor’un oyuncusu Katsıaryna Snytsına’ya ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu mevcut Başkanı Harun Erdenay verdi. Karşılamayı yöneten Ruhi Nezihi Soydan, Tuçtan Durmuşcan ve Ergin Sarı ise plaketlerini Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’dan aldı.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 23:14

İLGİLİ HABERLER