Spor
  • 20.10.2016 01:10

Dick Advocaat: Kaybedecek bir şeyimiz yok

Manchester yolculuğu kabus dönen Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, TSİ geç saatlerde basının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Manchester United ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Old Trafford Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Maçı iple çektiğini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, “Uzun bir gün oldu. 13 saatlik yolculukla buraya geldik. Oyuncularımız genç ve güçlü. Eminim ki yarın saha da her şeylerini verecekler. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Onlara karşı neler yapabileceğimizi görmek açısında karşılaşmayı iple çekiyorum” dedi.

Manchester United’ın son dönemdeki performansı ile ilgili soru üzerine Hollandalı teknik adam, “Belki herkes son maçla ilgili negatif konuşuyor ama harika maçtı. (Liverpool 0-0 Manchester United) Bunu savaşçı ruh anlamında söylüyorum. Taktik anlamda harika bir maçtı. Sert ve yakın oynadılar. Yarın farklı bir kadroyla sahada olacaklarını düşünüyorum. Biz ise kendimize konsantre olmalıyız. Önemli bir karşılama olacak” diye konuştu.

top1_52568_1077642

Manchester United ve Jose Mourinho ile ilgili de Dick Advocaat, “Harika bir kadro ve hocaları var. Mourinho’nun her oyuncudan alması gerekenleri alabilmesi açısından zamana ihtiyacı var. Mourinho harika bir hoca. Gittiği her kulüpte tüm kupaları kazanmış. Kendim için de aynı şeyleri hissediyorum. Yani yeni takımda her zaman zamana ihtiyacınız olur ve bu süreçte puan kayıpları olabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Robin van Persie’nin yarın on bir de olacak mıyım?” sorusuna da Hollandalı hoca, ‘Yarın göreceğiz‘ yanıtını verdi. Bu anlar gülüşmelere sahne oldu.

Takımdaki yaşanan sakatlıklara dikkat çeken Dick Advocaat, “Bir takımda işe başladığınız zaman ideal 11’i bulmaya çalışırsınız. Biz üç maç üst üste aynı on birle oynadık ve üçünü de kazandık ancak sonrasında takımda bazı sakatlıklar yaşandı. Yine de iyi oyuncularımız var bunu başarabilmek için.Sabırsızlıkla yarın ki maçı bekliyorum. Değiştirmemiz gerekenler noktalar var ama ben pozitif bakıyorum. 3-4 temel oyuncunuzu kaybettiğiniz de zor durum ortaya çıkıyor. Osmanlıspor maçında beraberlik olabilir. Bana göre o kadar da kötü değildik. Feyenoord maçında çok fazla efor sarf ettik. O kadrodan 3-4 oyuncu çıkardığınızda farklı bir takım ortaya çıkıyor. Ama beni en çok sinirlendiren Alanyaspor ile 1-1 kalınan maçtı. Evinizde kazanmalısınız” diyerek sözlerini noktaladı.

top8_52568_1084178

 

Güncellenme Tarihi : 20.10.2016 01:11

İLGİLİ HABERLER