Spor
  • 5.7.2015 23:38

Dirk Kuyt, Robin Van Persie'yi ikna etti

Bir dönem Fenerbahçe'de oynayan Dirk Kuyt,Manchester United'lı Robin Van Persie'yi Fenerbahçe'ye gelmeye ikna etti.

Birkaç gün önce ailesine Türkiye'de yeni bir hayat kurmasının zor olduğunu söyleyerek Türkiye'de peşindeki hiçbir takıma gitmeyeceğini açıklayan Manchester United'ın yıldız futbolcusu Robin Van Persie'yi Fenerbahçe'de oynayan Dirk Kuyt'ın gelmeye ikna ettiği bildirildi.

Pazar günleri yayımlanan İngiltere'nin ciddi gazetelerinden The Observer, iki tarafın özel sorunlarda anlaştığını yazarken, "Manchester United'lı Robin Van Persie Fenerbahçe ile özel koşullarda anlaştı" başlıklı özel haberinde, Robin Van Persie'nin Fenerbahçe ile prensipte anlaştığını ve İstanbul'a gitmesinin yakın olduğuna dikkat çekti.

Son iki günde Robin Van Persie'nin menajeri Kees Vos'un Fenerbahçe ile sözleşmeyi sağlamak için pazarlık ettiğine dikkat çeken The Observer, 31 yaşındaki Hollandalı Milli futbolcunun Fenerbahçe ile dört yıllık bir sözleşmeye şu anda Türkiye'de olan karısıyla ve Dirk Kuyt ile konuştuktan sonra olumlu baktığına işaret etti.

Şu anda iki tarafın Van Persie'nin Fenerbahçe'den alacağı maaşın pazarlığını yaptığı anlaşıldı. Türkiye'de yaşamakta tereddütü olan Robin Van Persie'nin eşinin geçen haftayı İstanbul'da geçirdikten sonra İstanbul'a sıcak baktığı kaydedildi. Ayrıca eski Liverpool oyuncusu Dirk Kuyt'ın Van Persie'yi ikna etmekte kilit kişi olduğu da belirtildi.

The Guardian da, Manchester United'da oynayan Nani'nin ardından Robin Van Persie ile de anlaşma sağlanırsa, Fenerbahçe'nin bu yaz yedinci transferini gerçekleştireceği vurgulandı.
Mirror'un bugünkü haberine göre ise, Robin Van Persie, Manchester United'ın kontratındaki 12  milyon sterlin tutarındaki son yılının ödemesini istiyor ama Fenerbahçe 250 bin sterlinlik haftalığını karşılamaya hazır.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:30

İLGİLİ HABERLER