Spor
  • 9.12.2017 12:28

Domagoj Beşiktaş'a Vida olmaya geliyor

Come To Beşiktaş Domagoj Vida

Hırvat savunmacının Dinamo Kiev’le bağlarını koparması sonrasında Siyah-Beyazlılar’ı heyecan sardı. Kara Kartal’la yaptığı sözleşme 1 Ocak’ta devreye girecek olan 28 yaşındaki futbolcu, yeni yılla birlikte Beşiktaş forması giyecek.

Stoper transferi konusunda Domagoj Vida’yı sezon başında kadrosuna katamayan Beşiktaş, Hırvat futbolcuyla ara transfer dönemi için el sıkışmıştı. 28 yaşındaki futbolcu, bu gelişme sonrasında 6 yıldır formasını giydiği Dinamo Kiev’den Beşiktaş’a hazır olarak gitmek için kulübüyle maçlara çıkmaya devam etmişti.

Ukrayna temsilcisiyle 18 mücadelede forma giyen yıldız oyuncu, önceki gece Dinamo Kiev’le bağlarını kopardı. Hırvat savunmacı, Partizan’la UEFA Avrupa Ligi’nde Kiev Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşma sonrasında tribünlerde yer alan binlerce taraftar, teknik ekip, takım arkadaşları ve kulüp başkanı İhor Surkis’e veda etti.

Son lig maçında yok

Bacağındaki hafif sakatlığı sebebiyle Dinamo Kiev’in yarın Ukrayna Ligi’nde Oleksandria karşılaşmasında görev yapmayacak olan Domagoj Vida’nın Beşiktaş’la yaptığı kontrat 1 Ocak’ta devreye girecek. Deneyimli futbolcu, Ocak ayı başında İstanbul’a gelip Siyah-Beyazlılar’la yaptığı 4,5 yıllık kontratını resmileştirecek.

4 milyon euro maddesi beklemede!

Beşiktaş’la yaptığı ön anlaşmada 4 milyon Euro’luk cayma maddesi bulunan Domagoj Vida, yaklaşık 20 günlük süreçte başka bir takımla anlaşırsa Kara Kartal, bu bedeli almaya hak kazanacak.

Siyah-Beyazlı formayla görev yapmak için geri sayımda bulunsa da İngiltere Premier Lig’den birçok takımın ilgisini de göz önünde bulunduran yıldız ismin, Ada’dan resmi bir öneri gelmesi halinde

geleceğiyle ilgili olarak düşüncesini değiştirebileceği ihtimaller arasında..

Mini yorum

Forma için savaşır

Ukraynalı spor sitesi Sport.UA yazarı Andri Varchak, kartal'ın yeni transferi Domagoj Vida'yı yorumladı.

Domagoj Vida, Dinamo Kiev’de görev aldığı 6 yıl boyunca performans olarak hep en iyisini vermeye çalıştı. Hırsı ve çalışkanlığı onu her zaman üst seviyede tuttu. Zaman zaman yeni transferlerle

yarışta geri planda kalsa da stoper hattındaki bölgeyi kapmasını bildi. Dinamo Kiev, hem kaliteli bir futbolcuyu hem de iyi bir lideri kaybetti. Şampiyonlar Ligi’nde forma giymek ve daha fazla para kazanmak için gittiği Beşiktaş’ta başarılı olacağına inancım tam. Savunma hattında asıl bölgesi sağ stoper. Ama gerek olduğunda sol hatta da forma giyebiliyor. Pepe’yle birlikte rakiplere

geçit vermeyecektir. Takımda onun yerini kapabilmek için büyük çaba gösterip Dusko Tosic’le büyük rekabet içine girmesi kesin. Her alanda savaşçı bir karaktere sahip. Formayı kapmak için elinden gelenin en iyisini yapacaktır.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2017 12:30

İLGİLİ HABERLER