Spor
  • 19.10.2016 11:14

Dursun Özbek'ten basın toplantısı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Cumartesi günü yapılacak olağanüstü kongre öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısını düzenliyor. Özbek'in Riva ve Florya arazilerinde yapılacak projeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları:
"Değerli basın mensupları ve bizi izleyen Galatasaraylılar! Hepinize hoşgeldiniz diyorum. Zaman zaman bu tip basın toplantılarını düzenliyoruz. Bugün güncel gelişmeleri aktaracağım. Galatasaray'ın yıllardır gelen sorunları var. En önemlisi bana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı ile olan sorunlar. Çok amaçlı spor salonu için görüşmelerimiz bakanlığa sunmuştuk. Galatasaray, TT Arena'nın yanında çok amaçlı spor salonunu inşa etmek için yetki belgesini aldı. Dün Ankara'ya gittik. Bakanlık ile sorunların çözümü için görüştük. Aslantepe'de yapılacak salonla için yetki belgesini aldık. Türk Telekom Arena'nın üst hakkıyla ilgili önümüzde herhangi bir problem kalmadı. Sarıyer Belediyesi'nden ruhsatı alıp 15 bin kişilik salona başlıyoruz. Ayrıca TT Arena'nın çatı ile ilgili taahüdü vardı, bu sorunu da sona erdirdik. TT Arena'nın çatısıyla ilgili anlaşma yaptık. Açılan dava geri çekildi. Sorunu çözdük ve tesis kazandık.

"CEZAYI 1 YILA DÜŞÜRDÜK"
UEFA'dan 1 sezon men cezası aldık. Burda ki cezaya esas teşkil eden konu geçmiş yıllarda yaptığımı zarar nedeniyle ceza aldık. UEFA bizi inceledi 2011-2014 arası zarar etmiştir. 3 senede 30 milyon avroluk sınırı aştığı için 2 sene men edilmesi istendi. Galatasaray UEFA'ya verdiği sözleri tutmadığı için 2 sene men cezası verilmek istendi. Biz yeni yönetimiz diyerek savunduk. Mahkemede gerekli savunmaları yaptık. Mali yapımızı iyileştirmek için göreve geldiğimizi söyledik ve cezayı 1 yıla düşürdük. Nihai karar elimde şuan 2 sene değilde 1 sene olarak cezamız kesinleşti. Ayrıca Galatasaray'ın tablosunu inceledik. Cezaya esas teşkil eden konu 2011-2014 yılları arasında Sportif A.Ş'nin yapmış olduğu zarar. Galatasaray'ın 65 milyon avroyu geçmemesi gerektiğini söylediler. Biz bu sezon bütçemizi 60 milyon avro olarak realize ettik.

"UEFA'YA YANLIŞ SÖYLEMLER GİDİYOR"
Biz kadromuzu bu yıl 60 milyon Euro seviyesinde tuttuk. UEFA'nın bunun dışında bize verdiği bir ceza yok. Bu net anlaşılsın. Sanki farklı bir gelişme varmış gibi, olumsuz bir durum olacakmış gibi davranılıyor. Bu yanlış söylemler UEFA'ya da gidiyor. Böyle olunca UEFA'da şüpheleniyor daha farklı durumlar mı var diyor. Burada sanki bir şey varmış gibi yanlış açıklamalar yapılıyor. UEFA'ya kulübümüz iyi gösterilmiyor. Bunlar çok yanlış.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2016 11:15

İLGİLİ HABERLER