Spor
  • 27.6.2016 00:37

EURO 2016’da Cüneyt Çakır rüzgarı

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina tarafından yarın oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası’nın final niteliği taşıyan İspanya-İtalya maçına atanan Cüneyt Çakır, tarihi bir karşılaşmaya daha çıkacak.

Karşılaşmayı, Tarık Ongun, Bahattin Duran, Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek ile birlikte yönetecek olan Çakır için MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu da önemli açıklamalarda bulundu

“FİNALE KADAR GİDER”

Doğan Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, “Her yönüyle finali hak ediyor. Hem otoritelerce, hem de UEFA, ona hak ettiği final maçını verecek. Çok büyük hata olmadığı takdirde İspanya-İtalya maçından da yüz akıyla çıkacak ve final maçını da yöneterek hepimizi bir kez daha gururlandıracaktır” dedi.

Müftüoğlu, Çakır’ın yönettiği Portekiz-İzlanda ve Belçika-İrlanda Cumhuriyeti maçlarından en yüksek puanı alarak Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü karşılaşmasına çıkacağını belirterek, “En küçük bir endişemiz yok. Yolu açık. Ümitliyiz. Bir kez daha alkışlayacağız kendisini” diye konuştu.

“SIRADA HALİS VE HÜSEYİN VAR VE ARKASI GELİYOR”

MHK Başkanı, Cüneyt Çakır’ın arkasından Avrupa arenasında Halis Özkahya ile Hüseyin Göçek’in geldiğini ifade ederek, “Onlar da artan performansları ile Türk hakemliği en iyi biçimde temsil edecektir. Bu iki ismin yanı sıra yaptığımız planlama dahilinde klasman hakemlerin taraması ve genç yeteneklerin ortaya çıkmasıyla, yeni isimler 2-3 yıl içinde bir bir gelecektir. Yeter ki şimdiden Halis ve Hüseyin iyi performans göstererek zirveye doğru adım atsın” ifadesini kullandı.

“KADRO YOK SİSTEM DOĞRU”

Kuddusi Müftüoğlu sözlerini tamamlarken, 6 hakem uygulamasının 2016-17 sezonundan itibaren kalkacağını bir kez daha hatırlatarak, “Bazı ülkeler de bu uygulamadan vazgeçiyor. Bizde ise durum farklı. Sistemin doğruluğuna inanıyorum. Fakat bizde gerekli kadro yok. Bu bakımdan zorlamanın da bir anlamı bulunmuyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 23:38

İLGİLİ HABERLER