Spor
  • 5.10.2015 00:49

Fenerbahçe-Akhisar maçı hakem yorumu

Saracoğlu Stadı'nda hüsran... 70 milyon Euro'luk transfer... Karşındaki anadolu takımı, mütevazı kadrosuyla Fenerbahçe ile başa çıkıyor. Sarı-lacivertli takım  ise kendi evinde 5-6 gol atıp seyircisini coşturamıyor. Bu nasıl yaman çelişkidir! İşte onun için futbol garip bir oyun, sükseli oyun, ateşli oyun. Her şey var.

Bu saatten sonra Sayın Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü ile eski sıcak ilgisini hissettirmesi gerekir. Aksi takdirde başkanın dediğini söylüyorum: "Bu benim son senem." Bunu sağır sultan bile duydu ama başta teknik direktör olmak üzere futbolcuların umurunda değil. 19 yıl hizmet edeceksiniz, büyük başkan unvanını alacaksınız. Fenerbahçe'yi çağdaş ve çok zengin bir kulüp hüviyetine kavuşturacaksınız, bu sezon dünya yıldızlarını alıp kadroya  katacaksınız. Gitmeden önce, Aziz başkana şampiyonluk yakışır. Ama gidişat iyi değil, emare kendi sahanda Akhisar'ı yenemiyorsun, Molde'ye yeniliyorsun. Seviyesinin ne olduğu belli olmayan, küçük bir Norveç takımına yeniliyorsun. Olmuyor, yakışmıyor...

Van Persie ilk 11'de şans bulamıyor. Nedir, ne değildir, meçhul... Volkan Şen, son maçın yıldızı... Kadroda olmasa bir şey demem ama kadroda varsa hiç  olmazsa ikinci devre oyuna girmeliydi. Vitor Pereira 7. haftayı geride bıraktı, karne zayıf. Hal ve gidiş kötü. Eh artık herhalde, o da şapkasını masaya koyar. Bundan sonraki maçlarını nasıl kazanırım diye plan yapar.

Hakem Serkan Çınar'a gelince vallahi de billahi de maçtan önce dua ettim, hakem şansı yanında olsun dedim. Son haftalarda hakem hatalarının ayyuka çıkmasından en çok rahatsızlık duyanlardan biriyim. Bu hakemlerin tamamına yakınını, bebekliklerinden tanırım. (hakemliğe ilk başlayış) Onun için benden fazla üzülen olmaz. Allah'a şükürler olsun ki dualarım kabul oldu. Serkan Çınar gayet güzel bir maç yönetti. Pozisyonlara bakalım.



Fenerbahçe'nin 1. golü yani Fernandao'nun kafasına gelen top, büyük bir kesim tarafından ofsayt olarak değerlendiriliyor. Her ne kadar kritik de olsa kesinlikle ofsayt değil. Bu benim görüşüm. Bakalım yayıncı kuruluş bununla alakalı olarak pieroya başvuracak mı, piero ne gösterecek? Dediğim gibi ben ofsayt  olmadığını düşünüyorum. (LİG TV PİEROSUNA GÖRE FERNANDAO 38 CM GERİDE, OFSAYT DEĞİL)



Fenerbahçe'nin 2. golü de temiz.



Akhisar'ın kazandığı penaltıya gelince... Hani bir laf vardır. Yüzde 100 penaltı diye. Bunu geçiyorum. Yüzde milyon kere penaltı. Çünkü Diego Ribas, her ne kadar son anda topu farketse de kolunu çekme refleksini ve gayretini göstermiyor. Yani 'Top elime gelsin' duygusunu karşı tarafa veriyor. Nitekim ceza alanı içerisinde bulunan 6-7 Akhisar oyuncusunun tamamı, ellerini havaya kaldırıp penaltı isteğinde bulunuyor. Hakem de pozisyonu cepheden görüyor, biraz tereddüt etse de Akhisarlı oyuncuların da katkısının olduğunu düşünüyorum. Ve beyaz noktayı gösterdi. Dediğim gibi kurallara göre net bir elle oynamaydı. Dün Podolski'nin koluna gelen top ne kadar elle oynamaysa, bu akşam Diego Ribas'ın koluna gelen top da çok açık bir elle oynamalıydı.

Maçın genel yönetim tarzına baktığımız zaman, Serkan Çınar'ın güzel işler yaptığını gördüm. Özellikle disiplin uygulamalarında taviz vermeme gayreti içerisindeydi. Gösterdiği sarı kartların tamamı doğruydu. Kanaatimce 1-2 sarı kartı es geçti. Ama o da kayda değer değil. Fernandao'nun eliyle rakibine yaptığı müdahale kırmızı olmaz, sarıydı. Hakem burada da yanlış yapmadı. Akhisar'ın 2. golünde de kaleci Volkan Demirel'e kesinlikle faul yoktu.

Hakem nihayet iyi bir maç yöneterek gençleri ve yeni isimleri vitrine çıkaran Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun yüzünü güldürdü. Camiamızın bu tür cesur yönetimlere ihtiyacı var. Hakem çıktığı her maçta takımların adı ve rengi ne olursa olsun sadece ve sadece kuralları uygularken adalet dağıtacaklarını unutmamadırlar. Böyle yaptıkları takdirde başaramayacakları hiçbir maç yoktur.

NOT: 8.4 (İYİ)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:06

İLGİLİ HABERLER