Spor
  • 26.6.2016 14:22

Fenerbahçe potada bir dünya yıldızını getiriyor

Fenerbahçe, potada dünya yıldızını getiriyor!

THY Avrupa Ligi'nde CSKA Moskova ile final oynayan, Türkiye'de ise Spor Toto Basketbol Ligi ve Türkiye Kupası'nı kazanarak muhteşem bir sezonu geride bırakan Fenerbahçe'ye bir iyi bir de kötü haber var...Kötü haber; taraftarların sevgilisi, Euroleague'de sezonun MVP'si Jan Vesely, NBA'e geri dönmek için gün sayıyor. Vesely'nin birkaç NBA takımından 4 yıl için 30 milyon dolara ulaşan teklifler alması Fenerbahçe sayfasınnı kapanmasına neden oldu.

İyi haber ise, Çek yıldızın yeri İtalyan uzun Andrea Bargnani ile doldurulacak. 2006 yılındaki NBA draftında 1 numaradan seçilen ve bunu başarın ilk Avrupalı basketbolcu olan Bargnani, son olarak Brooklyn Nets forması giydi.Avrupa'ya dönmeyi düşünen 30 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe Genel Menajeri Maurizio Gherardini'nin manevi oğlu konumunda. Gherardini-Bargnani ikilisi Benetton ve Toronto Raptors takımlarında birlikte çalışmışlardı.

2.13 metre boyundaki Andrea Bargnani, 2002-2006 yılları arasında İtalya'da Stelia Azurra ve Benetton Treviso takımlarında oynadıktan sonra 2006 yılında NBA draftına girdi ve Toronto Raptors tarafından 1. sırada seçildi. O tarihten bu yana aralıksız 10 yıldır NBA'de oynayan Bargnani, Toronto'nun ardından New York Knicks ve Brooklyn Nets takımlarında forma giydi.

 

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 14:26

İLGİLİ HABERLER