Spor
  • 25.8.2014 11:55

Fenerbahçe'de Diego Ribas krizi

Fenerbahçe, "Diego sağlık sorunları nedeniyle oynamıyor" dese de durum farklı... Yobo gelen tekliflere 'para' nedeniyle sırt çevirince Sambacı yıldızın Diego'nun lisansı çıkmadı.

Yabancı kontenjanı kuralı Fenerbahçe'nin başını zannedilenden daha çok ağırtacağı benziyor. Yeni sezon için şampiyon kadroyu bozmayan ve sadece Diego Ribas'ı 3 yıllığına 10 milyon Euro gibi bir ücretle transfer eden Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcuya hala lisans çıkartamadı. 5+3 kuralı gereği Stoch'u kiralık olarak göndermenin ardından Krasic, Cristian Baroni ve Joseph Yobo'yu da kiralık ya da satış yoluyla göndermek zorunda olan Fenerbahçe, Baroni ve Krasic'te önemli mesafe kaydetmiş olmasına rağmen Yobo engeline takıldı. Kendisine gelen teklifleri reddeden Yobo, A2 takımıyla birlikte çalışmalarına devam ediyor. Eğer Yobo'ya bir kulüp bulunamazsa Nijeryalı futbolcunun sözleşmesinin feshedilip yıllık ücretinin tamamının ödenmesinden başka bir seçenek yok. Ancak bu yöntem 2 milyon Euro'nun heba edilmesi anlamına geliyor. Çünkü Yobo, önceki sene Fenerbahçe ise 3 yıllığına 6 milyon Euro garanti ücret ve maç başı 10 bin Euro karşılığında imza atmıştı.

DIEGO RIBAS ŞİMDİLİK SES ÇIKARTMIYOR!

lisans probleminin halledilmemiş olması Diego Ribas'ın canını fazlasıyla sıktığı ancak bunu şikayet olarak henüz yönetimin önüne getirmediği ifade ediliyor. Birkaç gün önce "Süper kupa maçında oynamayı çok istiyorum" açıklaması yapan Brezilyalı futbolcu aksi yönde açıklamalar gelmesine rağmen kulübe yakın kaynaklar asıl problemin çıkmayan lisans olduğunun altını çiziyorlar.

(Takvim)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:20

İLGİLİ HABERLER