Spor
  • 2.3.2015 11:35

Fenerbahçe'yi AZİZSİLİN hasta etti

"Aziz Yıldırım, sürekli toplantılar yapıp futbolcuları geriyor, strese sokuyor. Takım bu baskıdan iyice bunaldı. Durumdan herkes şikayetçi ama kimse bunu dile getiremiyor. Çünkü teknik heyet ve yöneticiler de dahil herkes başkanın gazabından korkuyor!"

Arka arkaya puanlar kaybeden Fenerbahçe'de kimsenin göremediği ciddi bir sorun var. Bu problemin adı Aziz Yıldırım. Dost acı söyler başkan ama senin deplasmanlara kadar gelerek yaptığın toplantılar, futbolcuları inanılmaz derecede geriyor.

4'üncü yıldız böyle gelmez
Bu durumu ne yöneticiler ne teknik heyet ne de futbolcular sana söyleyebiliyor. Zira senin gazabına uğramaktan korkuyorlar! Bunu ben dillendirdim diye belki kötü olacağım ama birinin çıkıp "kral çıplak" demesinin zamanı gelmedi mi? Dillendirdim çünkü böyle giderse 4. yıldız hayal olacak. Takımda kiminle konuşsam hep bu sıkıntıyı dile getiriyor. Uzağa gitmeye gerek yok, Torku Konyaspor karşılaşması öncesi yaşananlardan bahsetmek istiyorum. Malumunuz, başkan Yıldırım cezalı olsa da olmasa da takımla birlikte bütün deplasmanlara gidiyor. Konya'ya da gitti ve maç öncesi otelde takımla bir toplantı yaptı. Bakın ne dedi futbolculara:

'Para yok ama farkı açtılar'
"Hepiniz paralarınızı alıyorsunuz. Biz size ödeme yapabilmek için neler çekiyoruz biliyor musunuz? 81 ili dolaşıp gece-gündüz çalışıyoruz. Beşiktaş'ın stadı yok, Galatasaraylı futbolcuların paraları verilmiyor ama çıkıp kazanıyorlar maçları ve puan farkını açıyorlar. Peki siz ne yapıyorsunuz? Küme düşmemeye oynayan takımlara dahi puan kaybediyorsunuz.

Sorumluluktan kaçıyorlar
Sizden daha rahat, huzurlu ve parasını alan ikinci bir takım var mı? Etrafınıza bir bakın ve bu nimetlerin kıymetini bilin. Böyle giderse külahları değişiriz." Yıldırım'ın söylediklerinin hepsi doğru elbette. Ama toplantıyı, "Külahları değişiriz" diye bitirince bütün futbolcuların gözü korkuyor ve sahada sorumluluk almaktan kaçar hale geliyorlar. Gelelim Torku Konya maçına... Daha sahaya çıkmadan futbolcuların üzerinde inanılmaz bir gerginlik hakimdi. Bu durum 90 dakika boyunca sahaya da yansıdı. Sadece dikkatli gözler oyuncuların sorumluluk almaktan korktuğunu görebildi. Gol sıkıntısı da aslında bununla bağlantılı.

Herkes aynı şeyi söylüyor
Forvet oyuncuları son vuruşu ya birbirlerine bırakıyor ya da istedikleri gibi yapamıyor. Bunun nedeni ise üzerlerindeki baskı. "Ya atamazsam, ya yine kaçırırsam" korkusu, futbolcuların hata yapmalarına neden oluyor. Bunları ben söylemiyorum, hemen hemen takımdaki herkes konuşuyor. Fenerbah çe'nin teknik heyet dahi takım üzerinde oluşan "Aziz Yıldırım baskısından" doğru kararlar veremez hale gelmiş. Başka n takımın bir parçasıdır, bunu kabul ediyorum. Hatta Samandıra'da zaman zaman Aziz başkana ihtiyacın en üst düzeyde olduğu günler yaşandı. Ama bu kez Azizsilin'in dozu kaçtı. Dozu kaçan Azizsilin, Azizfobi'ye dönüştü.

Kendi haline bırakmalı
Başkan Aziz Yıldırım'ın baskıyı azaltması ve takımı biraz kendi haline bırakması gerekiyor. Teknik heyet ve futbolcular biraz rahatlarsa, eminim ki seri galibiyetler peşi sıra gelecek.

EMRE BOL/TAKVİM

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:50

İLGİLİ HABERLER