Spor
  • 4.5.2015 02:47

Floyd Mayweather'in garajına bakın

Manny Pacquiao ile yaptığı yüzyılın boks maçını kazanarak servetine 180 milyon dolar daha ekleyen ‘The Money’ lakaplı ABD’li boksör Floyd Mayweather başta otomobil olmak üzere tam bir lüks tutkunu. Şampiyon boksör, gece yarısı 3’te galeri sahibini arayıp, “12 saatte Las Vegas’a istediğim Bugatti’yi istiyorum” diyerek kapatıyor. Sınırlı sayıda üretilen araç 11 saatte evine teslim ediliyor. İşte gerçek ‘Hızlı ve Öfkeli’nin otomobil hikâyesi...

FLOYD Mayweather... ‘The Money’ (Para) lakabıyla ünlü, şu an dünyanın en iyi ve en çok kazanan boksörü. Önceki gece Manny Pacquiao ile yaptığı ve ‘yüzyılın boks maçı’ olarak tanımlanan müsabakayı da kazanarak  Dünya Boks Konseyi (WBC), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Birliği (WBA) kemerlerinin hepsinin birden aynı anda sahibi olan Mayweather,  sadece bir gecede tam 180 milyon dolar kazandı. Bu kazandığıyla birlikte toplamda 1 milyar dolara yaklaşan servetiyle dünyanın en çok kazanan sporcusu olan 38 yaşındaki namağlup boksör,  48 maçta 48 galibiyete ulaşarak her geçen gün servetine servet katıyor. ‘The Money Team’ (Para takımı) isimli marka yaratıp adeta para saçan ünlü boksörün en büyük tutkusu ise lüks.  İnsan bir maçtan 180 milyon dolar kazanınca harcamaları da, sımarıklığı da bu ölçüde oluyor tabi...

GARAJINDAKİ 88 OYUNCAK

Mayweather’ın lüks konusunda en büyük tutkusu ise otomobiller. Şu anda ABD’de değeri 50 milyon doları (Türkiye’de vergilerle yaklaşık 150 milyon dolar) aşan 88 lüks otomobili bulunan Mayweather, bu tutkusuyla dünyanın en büyük otomobil koleksiyoncularının arasına da adını yazdırmış durumda.  Garajındaki sadece 3 Bugatti ve 1 Ferrari Enzo’nun değeri 10 milyon doları aşıyor, gerisini siz düşünün. Mayweather, canı sıkıldıkça otomobil almasıyla ünlü. Miami’deki evindeki araçların hepsi beyaz olan ünlü boksörün Las Vegas’taki evindeki araçlar ise siyah. Bugatti’den, Rolls Royce’a, Ferrari’den Lamborghini’ye kadar şu an piyasada satılan tüm lüks araçlardan 2’şer 3’er tane alan ünlü boksörün, tek klasik sayılabilecek otomobili ise, 1996 yılında ilk sahip olduğu Mercedes S600.  O araç bile sonradan modifiye edilerek garajına uygun hale getirilmiş. Mayweather’ın otomobilleri alma şekli ise sahip olmasından daha ilginç. İlk başta Las Vegas’ta bir galeriyle çalışan ünlü boksör son 39 otomobilini ise Los Angeles’te ‘Fusion’ isimli egzotik araçlar satan bir galeriden alıyor.  Bugün Amerika’da Mayweather’a otomobil satan galerinin sahibi bile ünlü bir yıldız gibi. Röportajlar yapılıyor, kısa belgeseler çekiliyor, reklamlarda oynuyor.

ADETA UYKUMDAN SIÇRADIM

Fusion’un Afrika kökenli sahibi Obi Okeke’nin Mayweather’a fiyatı 1.6 milyon dolar olan ikinci Bugatti Veyron’u satışıyla ilgili hikayesi, okullarda tez olabilecek özelliğe sahip. Aldığı ayakkabıları yanlızca bir kez giyen, sadece iç çamaşırlarına ayda 6 bin 500 dolar harcayan Mayweather, spor konusunda ise çok disiplinli. Her sabah 3’te kalkıp antreman yapmasıyla ünlü Mayweather, bir gece uyanır uyanmaz telefona sarılıp gecenin 3’ünde Okeke’yi arıyor. Uykusundan sıçrayan Okeke, Mayweather’ın ‘12 saat içinde Las Vegas’a o Bugatti’yi getirmeni istiyorum” sözleriyle neye uğradığını şaşırıyor.  Eşini sakinleştirdikten sonra kalkıyor, duşunu alıyor ve hemen ofisine gidiyor.  Ancak ünlü boksörün istediği araç öyle çok çabuk bulunan bir otomobil olmadığından hemen en yakın temin edebileceği yeri bulup, 07.30 uçağıyla atlıyor gidiyor. O kadar erken gidiyor ki galeri kapalı. Bir şekilde aracı temin eden Okeke’nin sıkıntısı ise aracı çekiciyle Las Vegas’a 12 saatte ulaştıramayacak olması. Hemen telefona sarılıp Mayweather’ı arıyor, “Şampiyon durum böyle ne yapayım’ diye soruyor, cevap ise çok net, “Beni ilgilendirmez, atla araca getir’ oluyor. Okeke, bu talimatla birlikte Bugatti’nin direksiyonuna geçiyor 11 saatte ünlü boksöre teslim ediyor. Okeke, Mayweather’ın 3’üncü ve 3 milyon dolarla en pahalı Bugatti’si olan Grand Sport’u ise gece 04.30’da aldığı telefon talimatı sonrası  o günün gecesi ulaştırmayı başarmış.

Yetkili bayiler bu hizmeti veremez

GALERİCİ Obi Okeke, Arnold Schwarzenegger’dan Jessica Simpson’a, Elle DeGeneres’ten Chris Tucker’a kadar birçok ünlüye araç satmış biri. Floyd Mayweather ile Ferrari bayisinde çalışırken tanışan ve iki araç satan Okeke daha sonra kendi işinin patronu olmuş. Verdiği hizmeti yetkili bayilerinin veremeyeceğini belirten Okeke, “Floyd’la ilgili ‘bir saat’ kuralımız var. Floyd beni arar ve ‘Yoldayım’ der. Beni gece yarım da arar, 1’de 2’de arar ve yolda olduğunu söyler. Bu galeriye doğru geldiği anlamındadır. Yani bana 1 saat zaman verir. Bu zamanda kalkıp hazırlanıp işyerime gitmem gerekir. Çünkü Floyd, beni Las Vegas’ta jetine bindiğinde arar ve Los Angeles’a uçuş 45 dakika sürer.
Ben şampiyona kimsenin sunmadığı hizmeti sunmaya çalışıyorum.” 

Sosyal medya şovu yapıyor

FLOYD Mayweather milyonlarca dolar değerindeki otomobil ve uçaklardan oluşan garajını sık sık sosyal medya üzerinden de paylaşıyor. Daha önce satın aldığı ultra lüks eşyaları her fırsatta sergileyen Mayweather’ın garajı özellikle medyada büyük yankı uyandırdı. Çektirdiği fotoğrafı hayranlarıyla paylaşan Mayweather’ın garajındaki araçların değerinin 50 milyon dolardan fazla olduğu belirtiliyor. Fotoğraflarında koleksiyondaki spor araçların oyuncaklar gibi sıralandığı görülüyor. Ünlü boksörün koleksiyonunda Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche araçlar ile bir de 30 milyon dolarlık jet bulunuyor. Ancak şampiyonun Ferrari ve Bugatti otomobillere özel bir ilgisi var. Mayweather’ın 3 Ferrarisi ve 3 Bugatti Veyron Coupe’si bulunuyor. Floyd Mayweather’ın otomobilleri içinde en pahalı olanı 3.2 milyon dolar değerindeki Ferrari Enzo ile 3 milyon dolar değerindeki Bugatti Grand Sport.

GARAJINDAKİ BAZI LÜKS OTOMOBİLLER

Rolls-Royce Drophead Rolls-Royce Phantom Bentley Mulsane Ferrari 599 Ferrari 458 Ferrari Enzo Ferrari F430 Lamborghini Aventador Lamborghini Murcielago Bugatti Grand Sport Bugatti Veyron Porsche 911 Turbo S Mercedes SLS Mercedes SLR ve daha bir çoğu.

hürriyet gazetesi

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:39

İLGİLİ HABERLER