Spor
  • 15.10.2016 01:02

Futbolcu simsarı Mino Raiola para kazanmada Ronaldo'yu bile geçti

Ronaldo'yu bile geçti! Müthiş rakam...

Yaz transfer sezonunda Paul Pogba ve Zlatan Ibrahimovic transferleri ile adından söz ettiren futbolcu menajeri Mino Raiola elde ettiği gelirle, dünyanın en çok kazanan futbolcularını geride bıraktı.
Fransız futbolcu Pogba'yı İtalyan ekibi Juventus'tan İngiliz devi Manchester United'a satarak tarihin en pahalı transferine imza atan Raiola, menajerlik ücreti açısından da rekor kırdı. Raiola, 105 milyon Euro'luk rekor transferden (Yaklaşık 347 milyon lira) 23 milyon Euro (Yaklaşık 76 milyon lira) gelir elde etti. Bu yaz gerçekleştirdiği sadece 3 transferden (Pogba, Ibrahimovic, Mkhitaryan) 35 milyon Euro (Yaklaşık 115 milyon lira) kazandı.
Raiola, yaz transfer dönemindeki geliri ile de ünlü futbolcuları geride bıraktı. 48 yaşındaki menajer, Pogba transferinden aldığı aracılık ücretiyle Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun, Real Madrid'de 1 yılda kazandığı 21 milyon Euro'dan (Yaklaşık 70 milyon lira) daha fazla gelir elde etti.

YAZA DAMGASINI VURDU

Dünyanın en ünlü ve en çok konuşulan futbolcularından biri olan Zlatan Ibrahimovic'in menajerliğini de yapan Raiola, İsveçli yıldızın dünya devlerine (Ajax, Juventus, İnter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United) gitmesine aracılık etti.

Ünlü menajer bu yıl Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic ve Henrikh Mkhitaryan'ı İngiliz devi Manchester United'a satarak yaz transfer döneminde en çok konuşulan isimlerin arasına girdi. 23 yaşındaki Paul Pogba'yı 105 milyon Euro'ya kırmızı-siyahlı ekibe gönderen Raiola, tarihin en pahalı transferinin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi oldu.

RONALDO'YU GERİDE BIRAKTI

Manchester United'a gönderdiği 3 isimle yaz transfer döneminin en karlı isimlerden biri Mino Raiola'ydı. Sahip olduğu menajerlik ajansından yapılan açıklamada Raiola, sadece bu 3 transferden 35 milyon Euro (Yaklaşık 115 milyon lira) kazandı. İtalyan menajer, 1988 yılından bugüne kadar yaklaşık 316 milyon Euro'luk (Yaklaşık 1 milyar 500 milyon lira) transfer gerçekleştirdi.

Raiola, 35 milyon Euro'luk geliri ile Real Madrid'de top koşturan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun eflatun-beyazlı takımdan bir yılda kazandığı (21 milyon Euro) ücretten daha fazlasını elde etti.

Güncellenme Tarihi : 15.10.2016 02:39

İLGİLİ HABERLER