Spor
  • 9.12.2017 14:36

Galatasaray Akhisarspor karşısında 6-0 önde

Galatasaray-Akhisarspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam saat 19:30'da başlayacak mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve spikerli anlatımı fanatik.com.tr'de...

İki takım arasında oynanacak mücadeleyi Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk'ün yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Asım Yusuf Öz yapacak.

MUHTEMEL 11'LER...

Galatasaray: Muslera, Mariano, Serdar, Maicon, Linnes, Fernando, Ndiaye, Rodrigues, Belhanda, Feghouli, Gomis

Akhisarspor: Lukac, Lopes, Caner, Mustafa, Kadir, Sissoko, Soner, Olcan, Barbosa, Hora, Henrique

Sahne bu kez Linnes'de...

Sarı-Kırmızılılar’da teknik direktör İgor Tudor, Akhisar karşısında ilk 11’ini belirledi. Maç öncesi son çalışmasını gerçekleştiren Cim Bom’da Tudor, sakatlıkları sebebiyle Tolga Ciğerci ve Iasmin Latovlevici’yi bu akşamki mücadelede görev veremeyecek. Hırvat çalıştırıcı, son oynanan Beşiktaş maçının 11’inde tek değişiklik yapacak ve Jason Denayer’in yerine Martin Linnes’i sahaya sürecek. 4-2-3-1 düzeninde rakibinin karşısına çıkması beklenen Aslan’da Linnes, 4 maç sonra formasına kavuşacak. Sağda Mariano, stoperde Maicon ve Serdar Aziz yer alırken, savunmanın önünde Fernando ile Ndiaye oynayacak.

Sorumluluk onlarda

İşin hücum kısmında sağda Rodrigues, ortada Belhanda, solda Feghouli ve forvette de Bafetimbi Gomis sorumluluğu üstlenecek. Tudor’un oyuncularından ilk dakikadan itibaren rakibe baskı istediği ve golü erken bularak, 90 dakika boyunca kontrolü ellerinde tutmayı planladığı öğrenildi.

Tek kayıp Fener'e karşı...

En son Kasımpaşa’ya 6 Mayıs 2017’de 3-1 mağlup olan Aslan, ardından geçen sezon Osmanlıspor ve Konyaspor’a puan kaptırmazken, 2017-2018’e de Kayserispor, Sivasspor, Kasımpaşa ve Karabükspor galibiyetleriyle başladı. Tek puan kaybını derbide Fenerbahçe karşısında 0-0’lık beraberlikle yaşadı, son iki haftada Gençlerbirliği’ni 5-1, Aytemiz Alanyaspor’u 2-0’lik skorla yendi.

Maicon ve Ndiaye sınırda

Akhisarspor karşılaşması öncesi Sarı-Kırmızılı takımda 2 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Galatasaray’da Maicon ve Ndiaye, sarı kart görmeleri durumunda önümüzdeki hafta oynanacak Evkur Yeni Malatyaspor maçında forma giyemeyecek. Akigolar’da ise 3 futbolcu sınırda yer alıyor. Abdoul Sissoko, Caner Osmanpaşa ve Soner Aydoğdu da kart görürse, ligdeki Kayserispor sınavında görev yapamayacaklar.

Tribünde 40 bin aslan

Yeni bir galibiyet serisinin ilk başlangıcını Akhisar karşısında yapmak isteyen Galatasaray’da taraftarlar da, bu akşam takımlarını yalnız bırakmayacak. Bu sezon sahasında oynadığı maçlarda 40 bin seyirci ortalaması ile oynayan Sarı-Kırmızılılar, bu alanda Süper Lig’in zirvesinde yer alıyor. Akhisar mücadelesinde de yine büyük bir taraftar kitlesinin, tribündeki yerini alması bekleniyor. Şu ana kadar satışa çıkan biletlerin 10 binin satıldığı, 35 bin kombine kartla birlikte yaklaşık en az 40 bin kişinin, Aslan’a tam destek vereceği bildirildi.

Galatasaray ile Akhisarspor 11. randevuda

Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor, Süper Lig’de 11. kez karşı karşıya gelecek. Ege temsilcisinin Süper Lig’e yükselmesiyle başlayan rekabette geride kalan 10 maçtan 9’unu Galatasaray, birini Akhisarspor kazandı. Sarı-kırmızılıların 30 golüne, yeşil-siyahlılar 9 golle yanıt verdi. İstanbul’da yapılan 5 maçı da kazanan Galatasaray, 20 gol atıp, sadece 4 gol yedi.

Galatasaray, 2012-2013 sezonunda İstanbul’da 3-0, Manisa’da 2-1’lik skorlarla galip geldi. 2013-2014’te Manisa’daki maçı ev sahibi ekip 2-1 kazandı, İstanbul’da sarı-kırmızılılar, rakibini 6-1 mağlup etti. 2014-2015’teki müsabakalarda gülen taraf, İstanbul’da 2-1, deplasmanda da 2-0’lık skorlarla Galatasaray oldu. 2015-2016’daki maçlarda Galatasaray, evinde 3-2, deplasmanda da 2-1’lik skorlarla galip geldi.

Geçen sezonun ilk yarısında Manisa’da yapılan müsabakada 3 puanı 3-1’lik skorla konuk Galatasaray hanesine yazdırdı. İstanbul’daki karşılaşmayı da 6-0 kazanan sarı-kırmızılı ekip, rekabetteki en farklı skora imza attı.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2017 14:38

İLGİLİ HABERLER