Spor
  • 4.9.2015 09:46

Galatasaray ve Grosskreutz, CAS'a gidiyor

Sarı-kırmızılı kulüpten alınan bilgiye göre, Borussia Dortmund’dan transfer edilen ancak imza eksikliği nedeniyle FIFA’dan lisans izni alınamayan

Grosskreutz’la ilgili olarak CAS’a başvuruda bulunulacak.

Ayrıca, oyuncunun da yaşadığı mağduriyeti gerekçe göstererek yine CAS’a bireysel başvurusunu yapacağı belirtildi.

FIFA Transfer Eşleştirme Sistemi’ne eksik imzalı belgenin yüklenmesi nedeniyle, kulüp çalışanı Uğur Yıldız’ın da görevinden ayrıldığı öğrenildi.

UEFA ve FIFA'ya dava açılacak
Öte yandan Sarı-Kırmızılı yönetim, yaşanan transfer skandalı sonrasında bugün olağanüstü toplandı.

Başkan Dursun Özbek'in rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı için katılmadığı toplantıda, Sarı-Kırmızılı Yönetim Grosskreutz'un transferindeki gelişme ile ilgili hukuki sürece ihtiyaç gerekip gerekmediğini araştırdı ve kulüp avukatları ile görüşüp, hem FIFA hem UEFA yoluyla, Alman futbolcunun 2016 Ocak ayından önce futbol oynayabilmesi için dava açmaya karar verdi.

Galatasaray Yönetimi'nin bu kararı almasında şu görüş gerekçe olarak sunuldu; "Transferin son gününde 7 ayrı transfer işleminin gerçekleşti ve sadece bir futbolcunun transfer işleminde gerekli yasal bütün işlemler tamamlandığı halde, tek bir maddi hata ile transfer geri döndü. Bu durumda Galatasaray gibi futbolcu da mağdur olacak ve yarım sezonu boşa geçecektir."

Galatasaray'ın kulüp olarak hukuki süreci başlatmasının yanı sıra Kevin Grosskreutz'unda menajeri ve avukatı ile görüşüp, UEFA ve FIFA'ya bireysel olarak dava açma kararı aldığı açıklandı. Kevin Grosskreutz, bu süre içinde de Galatasaray'da antrenmanlarını sürdürecek.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER