Spor
  • 30.10.2014 21:04

Galatasaray'a çok sürpriz bir antrenör

Galatasaray, 6 Kasım 2002'deki 6-0'lık Fenerbahçe maçında teknik direktör Lorant'ın yardımcısı olan Engin Fırat'a teklif götürdü.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, daha önce kendisine yapılan 'yerli yardımcı' önerisini reddetmişti. Florya'ya sokulmak istenen Erdal Keser bu nedenle tekrar Almanya'daki temsilcilik görevine dönmüştü. Ancak kötü gidiş ve yeni yönetimin baskısı işleri değiştirdi. Yeniden yerli operasyonu gündemde. Birçok Anadolu takımının yanı sıra Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük yapan Engin Fırat ismi öne çıktı.

ŞİMDİDEN POLEMİK KONUSU OLDU
İran'da teknik direktörlük yapan ve UEFA Pro Lisans sahibi olan Fırat şu anda Antalya'da yayıyor ve Asya ülkelerinden gelen teklifleri değerlendiriyor. Galatasaray'ın bir aracı vasıtasıyla temasa geçtiği Fırat, 6 Kasım 2002'de oynanan 6-0'lık Fenerbahçe derbisinde teknik direktör Werner Lorant'ın yardımcısıydı. Bu nedenle adı şimdiden polemik konusu olan Fırat, konuyla igili şunları söyledi:

Engin Fırat, Fenerbahçe ve

"YENDİĞİM TAKIMLARA GİDEMEYECEK MİYİM?"
"İnsanlar yaptığım işe bakarsa ve bizim profesyonel olduğumuzu unutmazsa hiçbir sorun olmaz. Zaten Avrupa'da da böyledir. Sonuçta ben birçok kulüpte çalıştım. Yani yendiğim takımlara gidemeyecek miyim? 6-0 taraftar için önemli ama ben böyle duygusal bakmıyorum."

"TEKLİF GALATASARAY'DAN GELDİ
Kendisinin Galatasaray'da çalışmak gibi bir talebinin olmadığını, kulübe yakın insanlar tarafından arandığını belirten Fırat, yine de sıcak mesajlar yolladı. Fırat, "Teknik direktör olarak çalıştıktan sonra yardımcılığa dönmeye nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:
"Görev alanım önemli. Takıma katkı verecek çalışma ortamı verilirse büyük kulüplerde yardımcı olarak da çalışabilirim."

 

2007'DEN BERİ İRAN'DA ÇALIŞIYOR
Kariyeri boyunca Fenerbahçe, Samsunspor, Antalyaspor, Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor'da yardımcı antrenörlük görevi üstlenen 44 yaşındaki teknik adam, 2007 yılından beri İran'da teknik direktörlük yapıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:40

İLGİLİ HABERLER