Spor
  • 9.9.2004 05:46

GALATASARAY'DA YOLSUZLUK GERGİNLİĞİ!..

İki eski başkan son günlerde kendilerine yapılan suçlamalara cevap verdi. Cansun,’Eğer bir yolsuzluğum var ise, ceketimi alır giderim’ dedi. Süren ise ‘Benim soygunculuk yaptığıma siz inanıyor musunuz?’ diye sitem etti.

G.SARAY Divan Kurulu Toplantısı oldukça sert konuşmalara sahne oldu. Geçtiğimiz hafta gerilen camianın dünkü toplantıda birlik beraberlik mesajları vermesi beklenirken, konuşmacılar eleştiri bombardımanını yaptı. Eski başkanlardan Faruk Süren ile Mehmet Cansun başroldeydi. Kürsüye ilk çıkan Cansun, 1953’ten beri kulübün içindeyim. İlk kez başkanlık yapmış kişilere saldırıldığını gördüm. Onur kırıcı konuşma yapmaktan bugüne kadar hep kaçtım. Eğer bir hesaplaşma var ise içimizde yapıp, cezamızı çekelim. Son gelişmelere çok üzüldüm ve kırıldım. Bir daha asla yöneticilik yapmam. Eğer bir yolsuzluğum var ise ceketimi alır giderim’ dedi.

Faruk Süren de son dönemdeki tartışmalardan rahatsızlık duyduğu için divana konuşmak üzere geldiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

Başkan halletmeli

‘Bu çirkin olayı sizlerle paylaşmak için geldim, eleştiri yapmak için gelmedim. Yalnız şunu bilin ki, icraat yapan insanlar eleştirilir. Boş laf iftira dolu yazılar yazılıyor. Başkanın bu işi halletmesini ve temizlemesini istiyorum. Bunu kim yaptıysa gereken dersin verilmesi gerekir. 1978’den beri bu kulüpte yöneticilik yapıyorum. Benim soygunculuk yaptığıma siz inanıyor musunuz? Bu olaya başkanın açıklık getirmesi gerekir. Çünkü G.Saray dünyanın önde gelen kurumudur. Burası boş lafla yönetilemez. Çünkü bu çıkanlar boş laftır.

Başkan Özhan Canaydın, ‘Karşınızda çok rahatım. 40 senelik tecrübemle bütün oklar bana çevriliyken böyle bir hata yapabilir miyim?’ diye sözlerine başladı. Şubat ayından bugünlere kadar hep kendisine karşı yapılan oyunlar içinde olduğuna işaret eden Canaydın daha sonra şöyle devam etti: ‘Hep eleştiriliyorum. Ama ben bütün gücümle hizmete devam ediyorum. Bu tip olayların içinde asla olmam. Ben bu koltukta otururken suçlanacak bir olayın içinde bulunabilir miyim? Şahsım ve yönetim olarak hata yapmadık ve asla yapmayız. Masanın neresinde oturursam oturayım böyle bir olayın en büyük tenkitçisi olurum. Sağlık sorunlarım dışında her zaman görevimin başındayım.

Cezayı keserim

Bir kez bile Mehmet Cansun ile kavga etmedik. Faruk Süren ise en sevdiğim arkadaşlarımdandır. Yukarıda Allah var. Bu kadar suçlama varsa ayakta da zor durulur. Herşeye rağmen, aslanlar gibi ayakta durup, hiçbir zaman pes etmeyeceğim. Bu benim size bir teminatımdır. Ben kendime ve arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyorum. Bugüne kadar en az hata yapmak için çırpınıyoruz. Şimdi burada herkesin yardımını istiyorum her zaman daha iyisini yapmak istiyorum. Bana vergi kaçakçısı bile dendi ama hiç bir zaman alınmadım. Çünkü güçlü olmam gerekir. Seyrantepe’de 30 seneliğine kiraladığımız projeden ciddi gelirler elde edeceğiz. Aynı zamanda Ali Sami Yen’de elimizde kalacak.

Canaydın konuşmasının son bölümünde Divan Kurulu’nun gündem maddesini oluşturan basında çıkan haberle ilgili ise ‘Eğer böyle birşey varsa ve ortada bir belge varsa çıkar gerekeni yapar, cezayı da hep birlikte veririz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’ dedi. Başkanın danışmanı Hayri Kozak ise Süren’in konuşmasından sonra kürsüye çıkıp ‘Vicdanım beni zorluyor ve bu açıklamayı yapıyorum. Tam 35 yıl yapılan yönetim kurulu toplantısında bir kez bile böyle bir şey konuşulmamıştır’ dedi. 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER