Spor
  • 23.5.2015 20:39

Galatasaray'ın 36. başkanı Dursun Özbek

Galatasaray'ın 36. başkanı Dursun Aydın Özbek oldu.

Sarı-kırmızılı kulübün Olağan Seçim Genel Kurulu'nda Dursun Özbek, büyük bir oy farkıyla başkanlığa seçildi.

Galatasaray Kulübü'nün olağan genel kurulunda oy sayma işlemi tamamlanırken, sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı açık oy farkıyla Dursun Özbek oldu.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda üyelerin oylarını kullandığı 15 sandıkta da sayım sonuçlandı. Genel kurul üyelerinden 2 bin 800 oy alan Dursun Özbek yeni başkan olurken, diğer adaylardan Turgay Kıran'a 534, Ahmet Özdoğan'a ise 442 oy çıktı. Ayrıca, toplam 3 bin 842 oyun kullanıldığı seçimde, 66 oy da geçersiz sayıldı.

ÖZBEK'TEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Son sandığın da sayımın tamamlanmasının ardından bir konuşma yapan Özbek, seçimde emeği geçen herkese teşekkür ederken, son söz olarak "Yeni değil yine Galatasaray, daima Galatasaray" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ilk bölümünde, seçilmesinde emeğie geçenlere teşekkürlerini ileten Dursun Özbek, "Hepinize şahsım ve ekibim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Galatasaray Spor Kulübü'nün çok değerli genel kurul üyeleri, çok değerli bir emaneti 3 yıl boyunca yönetmemiz için bize emanet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu emaneti, önümüzdeki yıllara taşımak adına verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız. Bu kıymetli emaneti bizlere kadar ulaştıran 35 başkanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Çok özel bir teşekkürü, 7 ay boyunca beraber çalıştığım ve benim önümü açan sevgili Duygun abime göneriyorum. Diğer bir teşekkür, bugün beraber 36. başkanlık için yapılan seçimde yarıştığım xx '!a göndermek istiyorum. Son derece Galatasaray'a yakışan bir seçim gerçekleşti. Diğer bir teşekkürü, benle beraber çalışan, projelerimizi anlatmakta bana destek veren çalışma ekibime gönderiyorum. Sabırla beni destekleyen, önümüzdeki dönemde de beni destekleme sözü veren eşime de teşekkürlerimi gönderiyorum" dedi.

Galatasaray'da kazanmak esastır. Ben seçime girerken kazanma arzusuyla ve Galatasaray'a kazandırma arzusuyla girdim. Dolayısıyla ben amacıma ulaştım, şimdi tek eksik Galatasaray'ı amacına ulaştırmak. Galatasaray'ı her zaman başarıya ulaştırmak için ben ve ekibimin var gücümüzle çalışacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Ben diyorum ki; 'Yeni değil yine Galatasaray, daima Galatasaray'" ifadelerini kullandı.

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?
1950 Giresun Şebinkarahisar doğumlu... Galatasaray Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu. İTÜ Makine Mühendisliği’nde okurken, İTÜ Spor Kulübü’nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme’de futbol oynadı. İTÜ Spor Kulübü’nde Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak 8 sene görev yaptı. 1974 yılında otomotiv sektörüyle iş hayatına atıldı. Özbek, 1988 yılından beri turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da; Kimeros ve Mabiche otelleriyle Antalya'da hem yatırımcı, hem de işletmeci olarak faaliyet gösteriyor. Fransızca ve İngilizce bilen Özbek, evli ve iki çocuk babası. Dursun Özbek, 2014 yılında ise Duygun Yarsuvat’ın yönetim kurulunda yer aldı.

SEÇİM VAADİ
Dursun Özbek, ilk etapta Türk Telekom Arena Stadı’nın çatısını kapatmak için çalışmalara başlayacağını ifade etti. Özbek ayrıca, doğru hamlelerle 2 yıl da borcu kapatacaklarını belirtti. Dursun Özbek, Zlatan İbrahimovic iddialarını yalanlasa da ses getirecek bir yıldız transferi gerçekleştireceklerini kaydetti.

YÖNETİM KURULU-ASİL
Cengiz Özyalçın
A.Nasuhi Sezgin
Eşref Alaçayır
Cüneyt Tanman
Can Topsakal
Fatih İşbecer
Tayfun Demir
İsmail Sarıkaya
Ural Aküzüm
Tarık Taşar

YÖNETİM KURULU-YEDEK
Alper Narman
Murat Atay
Ali Yüce
Burçin Aslan
Selim Arda Üçer

DENETİM KURULU-ASİL
Cengiz Ergani
Ahmet Cebeci
Cevat Genç

DİSİPLİN KURULU-ASİL
Oğuz Evrenos
Okan Tekinşen
Cemal Burnaz
Alparslan Karagülle
Oral Yılmaz
Celal Emon
Can Baydarol

SİCİL KURULU-ASİL
Serdar Eder
Çetin Öztürk
Hayri Gürkan Eliçin
Mesut Karaarslan
Ali Tüzmen
A.Esat Tansev
Özcan Karamahmutoğlu

eurosport-haberturk

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:16

İLGİLİ HABERLER