Spor
  • 14.10.2016 13:33

Galatasaraylılar Süleyman Seba'nın kabrini ziyaret etti

Galatasaray Spor Kulübü, kuruluşunun 111. yılı etkinliklerine başladı

Galatasaray Spor Kulübü adına Başkan Dursun Özbek, 2. Başkan Cengiz Özyalçın, Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, Muhasip Üye İsmail Sarıkaya, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar Ali Sami Yen'in Feriköy'de bulunan kabrini ziyaret etti. Daha sonra Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'nın mezarı da ziyaret edildi.

Ali Sami Yen’in kabrine, çiçekler konulup mezarı başında dualar okunurken anma sonrası konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek şunları söyledi:

“Kurucumuz, bir numaralı üyemiz Ali Sami Yen Bey'i 111. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında mezarında ziyaret ettik. Yarın da kutlamaları yapacağız. Kendisinin karşısında saygıyla eğiliyoruz. Bize emanet ettiği 111 yıllık bu camiayı ileri taşımak bizim görevimiz. Dünya çapında bir kulüp haline getirmek için göreve geldik. Bunu başarmamızı sağlayan benden önceki 35 başkana da teşekkür ediyorum. Galatasaray Lisesi'nde edebiyat sınıfında mütevazı şekilde, 1905'te kurulan bu kulüp benden önceki 35 başkanın çabasıyla bir dünya markası haline geldi. Ali Sami Bey'in de kuruluştaki amacı ve arzusu buydu. Daha önce seçilmiş başkanlar ve yönetim kurulları gibi ben ve arkadaşlarım da aynı yolda hizmet ediyoruz. Değişen futbol dünyasında ve dünya şartlarında daha ileri götürüp daha büyük başarılara imza atmak için çalışıyoruz. Herkesin huzurunda bir kez daha Ali Sami Yen Bey’e teşekkür ediyorum. Ne mutlu ki bize böyle bir değer bırakmış…”

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar da Ali Sami Yen’in kabri başında GSTV’ye yaptığı kısa konuşmada, “Ali Sami Yen Bey, ufacık bir nüveden başlayıp bir dev haline gelen kulübü kurarken bu camiaya güvenmişti. Biz de bu camiaya güveniyoruz. Bizim diğer kulüplerden farkımız böyle bir camiaya sahip olmamızdır. Başkanımızın da söylediği gibi 86 yönetim kurulu, 35 başkan büyük hizmetler yaptı. Hepsine teşekkür borçluyuz ama en başta Ali Sami Yen’e” dedi.

 

50seba
 

 

SÜLEYMAN SEBA DA ZİYARET EDİLDİ

Ali Sami Yen’in ardından, Beşiktaş’ın efsanevi başkanı Süleyman Seba’nın kabri de ziyaret edildi. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek burada dostluk mesajı verirken “Süleyman Seba Türk sporuna son derece büyük hizmetleri olmuş dostluğun ve kardeşliğin gelişmesi için çalışmış bir insan. Ali Sami Yen Bey’i de Süleyman Seba’yı da çok özlüyoruz. Bu iki büyük insanın anısına bugünkü futbol camiası olarak üzerimize düşen görev dostluk ve kardeşlik temelleri geliştirmek ve güçlendirmektir” ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 14.10.2016 13:35

İLGİLİ HABERLER