Spor
  • 29.11.2016 15:15

Gökhan Gönül ihraç ediliyor

Olaylı bir şekilde Beşiktaş’a transfer olan ve derbide Kadıköy’e gelip gelmeyeceği tartışılan Gökhan’ın, Fenerbahçe üyeliğinden çıkarılması için resmi işlem başlatıldı. İmza sahibi üyeler, “Davranışları tüzüğümüze aykırı, rakip takım formasıyla stadımızda oynayacak olması vicdanları yaralayıcı” dedi.

 Hafta sonu oynanacak derbi öncesi Gökhan Gönül’e ihraç şoku...

Sezon başında Fenerbahçe’den olaylı bir şekilde ayrılarak Beşiktaş’a transfer olan milli futbolcunun kulüp üyeliğinden çıkarılması için başvuruda bulunuldu.

Gökhan Gönül, 2014 yılında sarı lacivertli formayı giyerken, Fenerbahçe’ye üye olmuştu. Kulüp üyelerinden Alper Pirşen, C. Can Uzkan, Mert Aksoylu, Metin Sipahioğlu ve Taner Karabağ disiplin kuruluna, tüzüğün ilgili maddelerini gerekçe göstererek Gökhan’ın ihracını istediler.

Gökhan Gönüle ihraç şoku

YAZILI İZİN ALMA ŞARTI

Dilekçede imzaları bulunan kulüp üyeleri, Gökhan Gönül’ün kulüp tüzüğünün 15. maddesinin 2. paragrafına uygun olmayan davranışları sergilediğini belirtti. Bu maddeye göre, seçimle gelinen görevler hariç, başka bir kulüpte görev almak isteyen üyelerin kulüpten yazılı izin alması gerekiyor. İhraç talebinde bulunan üyeler, Gökhan’ın, Beşiktaş’a transfer olurken Fenerbahçe’den yazılı izin almamasının tüzüğe aykırı olduğunu belirtirken, “Rakip takım formasıyla Fenerbahçe’nin stadına gelecek olmasının da ayrıca vicdanları yaralayacağını” vurguladı.

GÖKHAN’A SAVUNMA ÇAĞRISI

Dilekçede Gökhan’ın tüzüğün 49. ve 50 maddesine dayanılarak üyelikten çıkarılması gerektiği belirtilerek, disiplin kurulunun işlemi bir an önce gerçekleştirmesi istendi.

Dilekçeyi işleme koyacak olan Fenerbahçe Disiplin Kurulu, prosedüre göre, savunma yapması için Gökhan Gönül’ü Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda bulunan kulüp binasına davet edecek. Beşiktaşlı futbolcu, bizzat gelerek veya vekalet vereceği avukat ile disiplin duruşmasını takip edebilecek. İhraç kararı çıkması durumunda Gökhan’ın mahkemede buna itiraz hakkı bulunuyor.

Gökhan Gönüle ihraç şoku

Güncellenme Tarihi : 29.11.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER