Spor
  • 24.6.2016 15:23

Hacıosmanoğlu'ndan sert açıklamalar

Eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu sessizliğini bozarken, bordo-mavili kulübün mevcut başkanı Muharrem Usta’ya yüklendi. Makamların ve koltukların çözüm üretme yeri olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Zorla bu görevlere kimseyi götürmüyorlar. Bir şeyler üreteceksiniz. 6 aydır konuşmuyorum. Takım 6 tane yiyor sorumlusu biziz. 7 tane yiyor sorumlusu biziz. Sorumlusu bizsek bizim dönemimizde böyle sonuçlar almadık. Biz şampiyonluğu oynayacak bir kadro kurduk ama ne yazık ki Türkiye’deki çeteyi aşamadık. Aralıkta kongre vardı. Biz o ilk 4. haftadaki gibi devam etseydik, 1-2 sene daha görev alacaktık ve Türk futbolundaki çetenin de ömrü bitecekti. Onun korkusuyla içerideki işbirlikçilerle beraber başarılı olmamız adına her türlü engeli çıkardılar. Biz başarıdan bahsetmiyoruz. Başarı şampiyonluktur. Ama üst üste 2 sene Avrupa tarihinde bir Türk takımı gruplardan çıktı“ ifadelerini kullandı.

"BAŞKANIN AĞZINDAN UEFA DÜŞMÜYOR"

Şampiyon olan Trabzonspor’a büyük transferler yakışır diye Avrupa’nın göz bebeği oyuncuları aldıklarını söyleyen Hacıosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün başkanın ağzında bir sakız var. UEFA kriterleri. UEFA diyor ki 60 milyon düşecek bütçe. PTT 1. Lig takımlarının bütçesi 60 milyon TL, rakipleriniz bir oyuncuya 60 milyon veriyor. Bizim geldiğimiz dönemde Trabzonspor’un geliri 77 milyon TL idi. Geldiğimiz sezon 130 milyon TL’ye çıkardık onu. 60 milyon TL kulübün gelirini artırdık. Trabzonspor tarihinin en başarısız sezonunu yaşadı. Bu başarısızlık ekonomiye de yansıyor. UEFA 60 milyon TL bütçeyi sınırlamadı. Siz kaynak buldunuz da 60 milyonu 100 milyona çıkardınız da o 40 milyonu harcayamazsınız demiyor size. Trabzonspor’un en düşük geliri ile hesap yapıyorsunuz. Çıkıyorsunuz milletin huzuruna UEFA kriterleri var ona uymak zorundayız. Satarsak alacağız, 60 milyona düşürürsek alacağız. O zaman siz niye buraya geldiniz. Ben bu garip halimle beraber kulübün gelirini 130 milyon çıkardım sen niye 200 milyona çıkarmıyorsun. Bunların hiç birini yapmayacaksınız o zaman size gerek yok bizim muhasebe müdürü orayı daha iyi yönetirdi Trabzonspor’un geliriyle. Başkanın özür borcu var bu millete. Bu sıkıntıları ben kulübe yaşatmadım“ şeklinde konuştu.

"M’BİA’NIN SATIŞINDA ŞAİBELER VAR"

Trabzonspor eski kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kamerunlu oyuncu M’Bia’nın Çin’e satışında şaibeler olduğunu iddia ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"İki sene üst üstü UEFA Şampiyonu olan Sevilla’nın beynini aldık 29 yaşandı. Zokora gibi 6 milyon 500 Bin Euro 33 yaşındaki oyuncuya vermedik. Bütün Avrupa takımları peşindeydi biz adamı Trabzon’a getirdik. Siz onu elinizde tutamadınız sattınız. O zaman hedeften bahsetmeyeceksin. O oyuncunun satışında da şaibeler var. Bunların hepsini konuşacağız“ dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2016 15:24

İLGİLİ HABERLER