Spor
  • 30.5.2015 21:48

İsmail Kartal'dan olay sözler

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kasımpaşa maçı sonrası görevi bıraktığını açıklarken, "Şampiyon olsak da bırakacaktım. Biz kurşunlanıncaya kadar ligi iyi götürdük. Ancak kurşunlanmadan sonra bazı oyuncuların psikolojileri bozuldu, bazı yabancılar ayrılmak istedi" dedi.

Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevini bıraktığını açıklayan İsmail Kartal, ligin 26. haftasındaki Çaykur Rizespor maçı dönüşü yaşadıkları silahlı saldırının takımın psikolojisini ve dengesini bozduğunu, bu olaydan sonra toparlanamadıklarını söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda spor toto süper lig'de Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri maçtan sonra görevini bıraktığını açıklayan Kartal, öncesinde sezonun kısa bir değerlendirmesini yaptı. Takımı adına bir anlamda prestij mücadelesinde Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri için oyuncularını kutlayan Kartal, Beşiktaş'ın iyi başladığı sezonda 8. haftadan sonra yükselişe geçerek ilk yarıyı lider tamamladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"KURŞUNLANMA OLAYINDAN SONRA TAKIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"     
"Ta ki kurşunlanıncaya kadar oynadığımız futbol ve coşkumuz ortadaydı, inancımız da tamdı. Kurşunlanma olayından sonra takımımızın psikolojisi ve dengesi bozuldu. Özellikle yabancı oyuncular ülkelerine gitmek istediler. Bu oyuncuları ülkemizde tutabilmek, inandırmak, çalıştırmak, onları motive etmek kolay değildi. Kurşunlanma olayında Sayın Cumhurbaşkanımızın arayarak bize destek ve güven vermesi beni çok mutlu etti. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Altınordu maçını hiç unutmuyorum. Kupa maçında 50-60 kişi vardı, eşim ve çocuğum tribündeydi, sahada genç oyuncularımız vardı. O 50-60 Fenerbahçelinin hem bana ve aileme hem de sahadaki genç çocuklara yaptığı hakaretleri ölünceye kadar unutmayacağım."

"YABANCI OYUNCULAR GİTMEK İSTEDİ"
Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırının takımın dengesini bozduğunu aktaran Kartal, "Bu kurşunlanma hadisesi takımın dengesini bozdu. Yabancı oyuncular gitmek istedi. Onları motive etmek zor oldu" şeklinde konuştu.

Türkiye Kupası'nda Altınordu ile oynadıkları maçta yaşanan kötü olayları hiç unutmadığını ifade eden İsmail Kartal, "Tribünde 50-60 tane Fenerbahçe taraftarı vardı. Altyapıdan da 5 tane oyuncu sahadaydı. O taraftarların hem aileme hem de genç oyunculara yaptığı hakareti ölünceye kadar unutmayacağım. Ama ben bir Fenerbahçeli olarak hep dik durdum, bırakıp gitmeyi düşünmedim. Yalnız bırakıldık. İmkanlarımız kısıtlıydı. Ekonomik anlamda da sıkıntılar vardı. Transfer yapamadık. Zaman zaman oyuncuların alacaklarını ödeyemedik. Ama bunları sağda solda konuşmadık. Görevi de bırakıp, kaçıp gitmedik. Şampiyon olarak ayrılırız diye dua ettim. Ama nasip değilmiş" diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER