Spor
  • 21.8.2014 12:39

Katil İsrail cenaze törenine saldırdı

İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırısında üçü çocuk dört kişi öldürüldü. Hayatını kaybedenler için yapılan cenaze törenine de saldırı düzenlendi, dört kişi daha öldürüldü.

Ateşkesin bozulmasından bu yana düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 48'e ulaşırken, 200'den fazla Filistinli de yaralandı.

İsrailli yönetimi Gazze'ye yönelik saldırılara devam edeceğini açıklarken, İsrail füzeleri yine sivilleri vurdu. İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırısında üçü çocuk dört kişi öldürüldü. Hayatını kaybedenler için yapılan cenaze törenine de saldırı düzenlendi, dört kişi daha öldü. Ateşkesin bozulmasından bu yana düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 48'e ulaşırken, 200'den fazla Filistinli de yaralandı.

İsrail savaş uçakları, 21 Ağustos Perşembe sabahı Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'na da saldırı düzenledi. İsrail ordusu hedef alınan mekanlara ilişkin detay vermeden Gazze'de salı gününden bu yana 110 hedefin vurulduğunu duyurdu.

Kassam komutanları öldürüldü

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda İzzeddin Kassam Tugayları'nın iki numaralı ismi Raid Attar ve üst düzey komutanlar Muhammed Berhum ile Muhammed Ebu Şemale öldürüldü. Komutanların öldürüldüğünü Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları açıkladı.

Muhammed Berhum, Muhammed Ebu Şemale ve Raid Attar, İsrail'in Refah bölgesine düzenlediği hava saldırısında aynı evde öldürüldü. Kassam Tugayları'nın iki numaralı komutanı olan Raid Attar, Haziran 2006'da İsrail askeri Gilat Şalit'i kaçıran birliği komuta eden askeri lider olarak biliniyordu.

Kaynak: Al Jazeera ve AFP

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:25

İLGİLİ HABERLER