Spor
  • 23.6.2016 18:10

Kenan Sofuoğlu adım adım 5. şampiyonluğuna gidiyor!

Ülkemizi World Superbike Şampiyonası'nın Supersport dalında başarıyla temsil eden sporcumuz Kenan Sofuoğlu, daha önce birçok rekor kırdığı ve dört şampiyonluk kazandığı seride hayal ettiği beşinci şampiyonluğu alma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Supersport kategorisinde beş kez şampiyon olarak bir başka rekorun sahibi olmayı hedeflediğini dile getiren Kenan Sofuoğlu, Supersport tarihinin en başarılı sürücüsü konumunda.

Toplamda 112 startı bulunan temsilcimiz 36 kez damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başarırken 75 kez podyuma çıktı.

12 yarışlık 2016 sezonunda 8 yarışı geride bırakırken 4 galibiyet ve 146 puanla takım arkadaşı Randy Krummenacher'in tam 40 puan önünde son dört yarışa şampiyona lideri olarak giriyor Kenan. Bu dört yarışın içinde sürücülerin ilk defa mücadele edeceği bir pist ve Kenan'nın önceden başarılı sonuçlar elde ettiği pistler bulunuyor.

Sporun her dalında matematiksel hesaplamaları en ince ayrıntısına kadar yaparız ve bunu Supersport'ta da uygulayabiliriz.

Son 4 yarışa 40 puanlık bir avantaj ile giriyoruz. Randy Krummenacher'in her yarıştaKenan Sofuoğlu'ndan 10 puan fazla alması lazım. Bu sayede sezon sonunda iki sürücünün puanı eşitleniyor ve şampiyonluk kupası en fazla galibiyeti olana gidiyor.

Temsilcimizin bu sezon 4 galibiyeti var. Takım arkadaşı Krummenacher ise sadece sezonun açılış yarışını kazanmayı başarmıştı. Phillip Island'da gerçekleştirilen yarışı birçoğumuz hatırlar, Kenan rahat bir şekilde lider giderken lastiğinin patlaması sonucu yarış dışı kalmıştı.

Kalan yarışların hepsini Randy Krummenacher kazansa bile Kenan'ın tüm yarışları üçüncü sırada tamamlaması, Türkiye'ye beşinci şampiyonluğun gelmesine yetecektir. Bu hesaplamalarda birçok farklı senaryo ortaya çıkarılabilir. Dileriz ki temsilcimiz son yarışa kalmadan şampiyonluğa ulaşır.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2016 18:12

İLGİLİ HABERLER