Spor
  • 22.4.2014 22:18

Metin Feyzioğlu'ndan muhalefete eleştiri

Feyzioğlu, "Muhalefet partilerininde bir adayı belirlemekte fevkalede geç kaldıklarını ve bunun da toplumda iktidarı alternatifsiz bırakarak umutsuzluğa sebebiyet verdiğini ifade ederim" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hakkari'ye gitmek üzere Van'a geldi. Feyzioğlu Van Ferit Melen Havalanında Van, Bitlis ve Muş Baro Başkanları ve avukatlar tarfından karşılandı. Havalanında açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, Barolar Birliği olarak Türkiye'nin dört bir köşesini kucaklayacaklarını belirterek, "Varsın siyasetçiler kendi aralarında istediklerini konuşsunlar, varsın siyasetçiler kendi aralarında kutuplaşsınlar, halkı bölmeye çalışsınlar. Bizim görevimiz insan hakları merkezinde tüm Türkiye'yi kucaklamaktır. Ve büyük umut olduğumuzu tüm Türkiye'yi göstermektir" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KONUSU

Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı için adının geçtiğini hatırlatan gazeteciye de bunun kendisini mutlu ettiğini kaydederek şu yanıtı verdi:

"Biliyorum Cumhurbaşkanlığı için adım geçiyor. Ve bundan çokta mutlu oluyorum. Niçin mutluyum? Çünkü tüm Türkiye'yi kucaklayan söylemleri geliştirebilmişiz. Biz kutuplaştıran bir dil kullanmıyoruz. Bakın şu anda burada farklı siyasi görüşte olan insanlarız. Ama aynı dili konuşmayı başarabiliyoruz. Çünkü hukukun üstünlüğünü konuşuyoruz. Bu sebeple dillendirildiğini düşünüyorum. Benim adaylık talebim olmaz."

'MUHALEFET ADAY BELİRLEMEKTE GEÇ KALDI'

Siyasete girmeyeceğini söyleyen Feyzioğlu, ana muhalefet partisini de eleştirdi. İktidarın her zaman bir alternatifinin olması gerektiğini söyleyen Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Alternatifi olmayan bir iktidar varsa o despotlaşır. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Benim üzüntüm şu an konuşulan Sayın Tayyip Erdoğan mı, Sayın Abdullah Gül mü? Oysa iktidara karşı yürütülen bir mücadelede muhalefetin aylar öncesinden, belki de yıllar öncesinden adaylarını hazırlamış olması gerekir. Son anda göstermelik usulen çıkarılan isimlerle herhangi bir gerçekçi adaylık söz konusu olamaz. Türkiye'nin önümüzdeki gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Ve bu Cumhurbaşkanını Türkiye'yi kutuplaştıran değil kucaklaştıran, sarıp sarmalayan bir Cumhurbaşkanı olması lazım. Umut ediyorum önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı kampanyası yerel seçim kampanyası gibi toplumu yüzdelere ayıracak şekilde geçmez. Çünkü 76 Milyonun devlet başkanını seçiyoruz. Muhalefet partilerinin de bir adayı belirlemekte fevkalede geç kaldıklarını ve bunun da toplumda iktidarı alternatifsiz bırakarak umutsuzluğa sebebiyet verdiğini ifade ederim."

Feyzioğlu, daha sonra bölge baro başkanlarıyla birlikte Hakkari'ye hareket etti.

FEYZİOĞLU HAKKARİ'DE

Van'dan karayoluyla Hakkari'ye geçen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ilk olarak Hakkari Barosu'nu ziyaret ederek Baro Başkanı Muhittin Göngör'e plaket verdi. Daha önce Hakkari ve Şırnak'ı ziyaret etme sözü verdiklerini belirten Feyzioğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Bizler bu bölgede neler yapabiliriz, onu tespit etmeye geldik. Türkiye'yi kavrayabilmemiz için Anadolu'yu, Trakya'yı karış karış gezmemiz lazım. Güneydoğu'yu, Doğu Anadolu’yu, Orta Anadolu'yu, Akdeniz'i, Marmara'yı ayak basmadık yer bırakmamak lazım. Zor bir süreçten geçiyoruz.Türkiye siyasetçilerin diliyle oldukça kutuplaştırıldı.Toplum birbirine adeta düşman edilmeye çalışılıyor. Bu sürecin içinde bir ışık var, bir aydınlık var. O aydınlık da barolarımız ve Türkiye Barolar Birliği'dir."

"BİZ KARDEŞİZ"

Bazı sorunların çözümünde yüreklerin bir olması gerektiğini belirten Feyzioğlu, "Birbirimizi anlamaya gayret ettiğimizde emimin ki, dünyayı algıladığımız pencere de genişler. İnanıyorum ki, yürekten yüreğe de bu olmalı. Ondan sonra büyük dediğimiz sorunlar kolayca çözülecektir. Biz her şeyin ötesinde kardeşiz, dostuz" dedi.

Metin Feyzioğlu, ortak hedefin gerçek bir demokrasiyi kavrayabilmek olduğunu kaydederken de "Bir kişinin insan hakkı Hakkari'de, Şırnak'ta, Van'da ihlal edildiğinde Türkiye'nin her yerinde ihlal edilmiştir. Edirne'deki hak ihlaline ne tepki veriyorsak Hakkari'de, Yüksekova'daki hak ihlaline de aynı tepkiyi vermekle yükümlüyüz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN ŞU ANDAKİ EN ÖNEMLİ ÇIKIŞ YOLUYUZ'

Türkiye'nin şu an en önemli çıkış yolu olduklarına dikkat çeken Feyzioğlu, faili meçhullerle ilgili kaygılarının büyük olduğunu, zira zaman aşımının dolmak üzere olduğunu anlattı.

Taksim'de 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili yaşanan sorunlara da değinen Feyzioğlu, Taksim'de kutlama yapılmasının engellenmesinin insan hakları ihlali olduğunu söyledi. Feyzioğlu, Türkiye'nin lüzumsuz yere inatla germekten vazgeçilmesini de istedi.

Hakkari'nin çok güzel bir doğaya sahip olduğunu belirten Feyzioğlu, "Bu kadar güzel bir doğada neler yapılabilir. Ama biz insanlar birbirimize neler yapıyoruz. Sanıyorum artık akıllı olma zamanı geldi. Yeteri kadar akılsızlık yaptık. Artık bu cennet vatanın kıymetini hep birlikte bilme zamanıdır. Böyle bir yer, böyle bir doğa, böyle bir insan yok" dedi.
Gülay ÖZEK/VAN, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER