Spor
  • 13.11.2017 09:54

Mevlüt Erdinç: Türkiye'nin en iyi kulübü Başakşehirdir

Mevlüt Erdinç, bu yaz transfer olduğu kulübü Medipol Başakşehir'i yere göğe sığdıramadı. Erdinç, "Burada her şey çok profesyonel. Bana göre Türkiye'nin en iyi takımı" dedi

Medipol Başakşehir'in sezon başında Hannover 96’dan kadrosuna kattığı mevlüt erdinç, çok doğru bir karar aldığını vurguladı. Daha önce sık sık üç büyüklerle adı anılan, Türkiye’ye 30 yaşında ayak basan Mevlüt, Gazete Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'a konuştu. Tecrübeli futbolcu “Daha önce gelmek isterdim ama kısmet bugüneymiş. Çok mutluyum. Herkese şunu söylüyorum; bana göre Türkiye’de en iyi takım Başakşehir. şimdi ‘İyi ki Türkiye’ye önceden gelmedim ve Başakşehir’i seçtim’ diye düşünüyorum. Hocayı, bazı takım arkadaşlarımı çok iyi tanıyorum. atmosfer çok iyi, Emre abi var. Kendisi çok iyi bir kaptan. Zaten tüm bunlar sahada da belli oluyor” diye konuştu.

"BURADA SİSTEM VAR"
Ligde 2. sırada olduklarını hatırlatan tecrübeli golcü, şöyle devam etti: “Başakşehir, Fransa’da, Almanya’daki kulüplerle aynı anlayışa, sisteme ve organizasyona sahip. Burada her şey çok profesyonel, adeta psG gibi. Antrenmanlar, deplasman yolculukları, teknik heyetin tarzı, kulüp ilerleyişi hep akılla, sabırla şekilleniyor. Burada bir sistem var.”

"ABDULLAH HOCA GUARDIOLA GİBİ"
“Abdullah Avcı, Avrupai tarzda bir teknik direktör. Bazı hocalar oyuncular üzerinde çok baskı kurar, bağırır, çağırır... Ama hocanın mantalitesi çok gelişmiş, çok akıllıca yönetiyor bizi. Bence geleceğin teknik direktörü olacak. Fransa’da Unai Emery gibi, Guardiola gibi tarzı olan teknik adam. Ben öyle görüyorum.”

"ADEBAYOR-EMRE ÇOK ÖNEMLİ"
“Adebayor ve Mehmet Batdal’la çok iyi anlaşıyoruz. Oynadığımda, çok iyi bir performans göstermem gerektiğini hissediyorum çünkü Adebayor çok iyi bir futbolcu. Oyunda çok fazla katkı sağlıyor. Emre Belözoğlu şu an gerçekten inanılmaz seviyede. O sahada olmadığında hemen hissediyoruz ve bu bize negatif yansıyor.”

"HAYALİMİZ ŞAMPİYONLUK"
“2, 3 hatta 4 takım şampiyonluk için yarışabilir. Kariyerimde şampiyonluk yok. Buradaki ilk senemde şampiyonluk yaşamak harika bir şey olur. Tarif edilemez bir duygu yaşarım. Şampiyonluğu hayal ediyoruz ama kendimizi de buna kaptırmıyoruz.”

Güncellenme Tarihi : 13.11.2017 09:55

İLGİLİ HABERLER