Spor
  • 27.7.2017 11:59

Milli Takım için teknik direktör adayı Yılmaz Vural

Gazete, televizyon ve haber ajanslarının spor müdürleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sabah Gazetesi Spor Müdürü Murat Özbostan, Fatih Terim'in ayrılığını "Geç alınmış bir karar." olarak nitelendirdi.

Terim'in 2016 Avrupa Şampiyonası ve sonrasında yaşananlardan dolayı yıprandığına değinen Özbostan, şu ifadeleri kullandı:

"Milli takıma sahip çıkılması gerektiğinin, bu tür polemiklerle imajının zedelenmemesi gerektiğinin altını aylardır çiziyorum. Ne yazık ki prim olayıyla başlayan, Arda Turan'ın uçakta gazeteciye saldırmasıyla devam eden ve Alaçatı olayıyla zirveye çıkan bir kaos vardı. Fatih hoca da çok zarar gördü, yıprandı. Federasyon da basın da bu işten nasibini aldı. Dolayısıyla bu ayrılık kararını doğru buluyorum. Yeni bir sayfa açmalıyız. Artık milli takım bu tip polemiklerden sıyrılıp Dünya Kupası'na gitme şansına odaklanmalı."

Fatih Terim'in yerine Şenol Güneş'in geçmesi gerektiğini aktaran Özbostan, şunları kaydetti:

"Türkiye'den benim için tek bir isim var, o da Şenol Güneş. Beşiktaş'taki başarıları ortada. Daha önceki milli takım tecrübesi, kişiliği, öğretmenliği, teknik adamlığı gibi olumlu sayılabilecek birçok noktası var. Ancak Beşiktaş da asla bırakmayacağını açıkladı. Bu iş nasıl çözülür bilmiyorum ama Türkiye'den bir isim gelecekse bu kesinlikle Güneş olmalı. Eğer o olmazsa da dışarıdan tecrübeli, kariyerli, Türkiye'yi bilen bir teknik adam olabilir. Aklımıza doğal olarak Lucescu gelecektir ama yaşı oldukça ilerlemiş, rahatsızlıkları olan bir teknik adam. Yeteri kadar verimli olamaz. Kaldı ki 31 yıldır milli takım çalıştırmıyor. Federasyon bu işi bir an önce çözsün, bunun uzatılacak bir tarafı yok."

SERKAN KORKMAZ: "ADAYIM YILMAZ VURAL"

AA muhabirine açıklamalarda bulunan A Spor, A Haber ve ATV'nin spor yayınları koordinatörü Serkan Korkmaz, Terim'in son dönemde yıprandığına değinerek, "Benim için sürpriz olmadı. Terim, son dönemde futbol harici konularla gündeme gelerek hayli yıprandı. Ayrılık kararını kendisinin verdiği anlaşılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in yaşananların yoğunluğu ve şiddetinden sonra bu konuda anlayışlı olmak dışında seçeneği kalmamıştı." diye konuştu.

Fatih Terim'in ardından A Milli Futbol Takımı'nın başına deneyimli teknik direktörYılmaz Vural'ın geçmesi gerektiğini aktaran Korkmaz, "Şenol Güneş, Beşiktaş ile çok başarılı bir süreç yaşıyor. Bence iki takımı da çalıştırabilmeli ama günümüzün dinamiklerinde, ülkemizde bu sorunsuz yaşanacak bir olasılık değil maalesef. Adayım; Yılmaz Vural. Geç bile kalındı." ifadelerini kullandı.

MEHMET ARSLAN: "ÇOK ÜZÜLDÜM"

Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, Fatih Terim'in görevinden ayrılmasına çok üzüldüğünü söyledi.

Terim'in deneyim ve kariyerine değinen Arslan, "Fatih Terim gibi önemli bir ismin Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden, milli takımdan ayrılmasına çok üzüldüm. Keşke sözleşme süresini tamamlamış olsaydı. Ben onun Türk futboluna ve milli takıma çok daha fazla şey katabileceğine inanıyorum. Kendisi için hayırlısı olsun. Eminim bir başka kulüpte Türk futboluna hizmete devam edecektir." şeklinde görüş belirtti.

Mehmet Arslan, Fatih Terim'in son dönemde birçok talihsiz olay yaşadığını aktararak, "Peş peşe yaşanan olaylar bence bir talihsizlik. Hayatta olabilecek şeyler başına geldi ancak o süreci kötü yönetti. Bence Fatih Terim bu günleri de çok rahatlıkla aşacaktır." açıklamasında bulundu.

NECİL ÜLGEN: "FEDERASYON, FATİH HOCA İLE YOLLARINI AYIRMAKTAN MEMNUNDUR"

Fanatik Gazetesi Müdürü Necil Ülgen, TFF'nin ve Fatih Terim'in ayrılıktan dolayı memnun olduğunu savundu.

Ayrılıkta Alaçatı'da yaşanan olayın bahane edildiğini ileri süren Ülgen, şunları kaydetti:

"Uzun süredir Fatih Terim'in TFF'de rahatsızlık yarattığı bilinen bir gerçek. Alaçatı olayı aranan bahane olmuştur. Federasyon, Fatih hoca ile yollarını ayırmaktan memnundur. Fatih Terim de 2018'e gidemeyen milli hoca olmaktan kurtulduğu için memnundur. Her iki tarafın da bu işten memnun olduğunu düşünüyorum. Rahatsız olan biri var ise o da Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'tir."

TAŞKIN ÇAMKIRAN: "FATİH TERİM'İN 'FUTBOLSUZ' İSTİFASI, SPORSEVERLERİ ÜZDÜ"

Güneş Gazetesi Spor Müdürü Taşkın Çamkıran, Fatih Terim'in görevinden ayrılmasının sporseverleri üzdüğünü söyledi.

Ayrılığın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden ay-yıldızlılar için kötü olduğunu vurgulayan Çamkıran, "Fatih Terim'in 'futbolsuz' istifası, sporseverleri gerçekten üzerken, yaşanan gelişmeler Türk futbolunun durumunu da gözler önüne serdi. 2018 Dünya Kupası elemelerinde oynayacağımız çok önemli maçlar öncesinde Terim'in gidişi, gerçekten kötü oldu." diye konuştu.

TFF'nin bir an önce yeni teknik direktörü açıklaması gerektiğini bildiren Çamkıran, "Prim kriziyle başlayan ve Alaçatı baskınıyla sona eren sürecin sonucu kaçınılmaz olarak istifaydı. Fatih Terim'in yaptığı basın toplantısı da aile kavramını öne çıkarmasına rağmen çok fazla kimseyi tatmin edemedi. Bu kaostan Türk Milli Takımı bir an önce çıkmalıdır. TFF, kısa sürede milli takımın yeni patronunu açıklamalı ve daha büyük bir kaosu önlemelidir." şeklinde görüş belirtti.

Güncellenme Tarihi : 27.7.2017 13:03

İLGİLİ HABERLER