Spor
  • 13.8.2017 11:44

Numarasının kurbanı oldu

Londra’da kadınlar uzun atlamada Ivana Spanovic, belki de birinci olacağı yarışmayı sırtındaki numara etiketinin azizliğine uğrayarak madalyasız tamamlamak zorunda kaldı

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda rekorlar ve sürprizler kadar sporcuların yaşadığı şanssızlıklar da dikkat çekiyor. Kadınlar 400 metrede Shaunae Miller-Uibo'nun altın madalyaya metreler kala sakatlanmasıyla bırakmak zorunda kaldığı yarışın ardından kadınlar uzun atlamada da bir dram yaşandı. Sırp sporcu Ivana Spanovic belki de altın madalya alacağı yarışmayı sırtındaki numara etiketi yüzünden ilk üçe bile giremeden kapatmak zorunda kaldı.

'HAKSIZLIĞA UĞRADIM BİRİNCİ BENİM'
Son atlayışlar öncesi 6.96'lık derecesiyle 3. olan Sırp sporcu, ABD'den Tianna Bartoletta'nın 6.97 metrelik son atlayışıyla dördüncü basamağa geriledi. Spanovic'e tekrar ilk üçe girmesi için son atlayışında daha iyi bir derece gerekliydi ve Sırp sporcunun atlayışı herkesi ayağa kaldırdı. Zira Spanovic'in, ilk bakışta yarışmanın lideri Brittney Reese'in 7.02'lik derecesini geçtiği görülüyordu. Ancak heyecanlı bekleyiş sonunda 27 yaşındaki sporcunun derecesi 6.91 olarak duyurulunca herkes şaşırdı. Fakat acı gerçek sonra ortaya çıktı. Spanovic'in iniş anında vücudunun çok daha önde olmasına karşın, sırtına düzgün olarak yapışmayan numara etiketinin o sırada kuma dokunması derecesinin düşmesine yol açtı. Haksızlığa uğradığını belirten Sırp sporcu ise, "Altın madalyanın benim olduğunu biliyorum" dedi.

Etiket kurbanı oldu
Spanovic ilk bakışta 7 metreyi geçmiş görünüyordu. Ancak sırtındaki numara etiketinin kumda açtığı iz onun belki de altın madalyayı kaçırmasına yol açtı.

Ölçülmese de...
Spanovic'in ayaklarının yere değdiği mesafe 7 metre üstünde görülse de, sırtındaki etiketin değdiği yer geçerli sayıldığı için hiç ölçülmedi...

 

Güncellenme Tarihi : 13.8.2017 11:48

İLGİLİ HABERLER