Spor
  • 18.10.2016 23:23

Osman Özköylü: Çok delikanlılarsa Advocaat’a da ceza versinler

Samsunspor  Teknik Direktörü Osman Özköylü, deplasmanda 3-0 mağlup oldukları Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında tribüne gönderilmesiyle ilgili, "Benim maçta itiraz etmem gayet doğal. Orada hakemin verdiği karar bize haksızlık. Ben onu söylemek için oraya gittim ve söyledim. Ondan sonra da yerde su şişesi vardı. 'Böyle bir şey olmaz' dedim. Ayağımla şişeye vurdum. Çok delikanlılarsa Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'a da versinler ceza. Aynı şeyi Alanyaspor maçında o da yaptı" dedi.

TFF 1. Lig takımlarından Samsunspor’uın Teknik Direktörü Osman Özköylü, deplasmada 3-0 mağlup oldukları Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında protokol tribününde çıkan olaylar, tribüne gönderilmesi, maçın hakemi ile aralarında geçen diyalog ile ilgili açıklamalarda bulunarak verilen kararların haksızlık olduğunu belirtti.

Özköylü, “Benim maçta itiraz etmem gayet doğal. Çünkü orada rakibin, bizim ceza sahası içinde yattığı pozisyonda bizim oyuncumuz topa vurdu. Rakibe temas yok. Rakip yoruldu. Zaten 10 kişiler. Orada tamamen bu işin hilesine başvurarak yerde yatıp, çünkü geriye dönemeyecek. Orada hakemin verdiği karar bize haksızlık. Verdiği karar maçın kaderini etkileyebilecek bir karar. Ben onu söylemek için oraya gittim ve söyledim. ‘Faul bile vermediğiniz bir pozisyonda bizim atağımızı keserek siz bize ikinci bir defa adaletsizlik yapıyorsunuz’ dedim. Ondan sonra da yerde su şişesi vardı. ‘Böyle bir şey olmaz’ dedim. Ayağımla şişeye vurdum. Diyalog tamamen bu. Maçtan sonra da hakem odasına gittim. Özür de diledim. Gelen raporda da hiçbir bir şey yok. Sadece su şişesine tekme attığım yazıyor. Onun dışında bir şey yok. O zaman çok delikanlılarsa Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat’a da versinler ceza. Aynı şeyi Alanyaspor maçında o da yaptı” diyerek şöyle konuştu:

“Gücü bize mi yetiyor. Ben kendi oyuncuma sinirlenip su şişesini de yere vurabilirim. Oyuncum hata yapmıştır. Kızabilirim, bu benim en doğal hakkım. Eğer her şeyi dört dörtlük yönetmek istiyorlarsa, benim arkamda 90 dakika boyunca Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yöneticileri tarafından parayla tutulmuş, 30 tane yarım akıllı parayla satılmış insanlar, benim ölmüş anneme, tribündeki karıma, şerefime ve namusuma yapmadıkları küfür ve hakaret kalmadı. Ben bir kere bile dönüp cevap vermedim. Biraz insanların psikolojilerinden anlamaları lazım. Benim yerime kendilerini koysunlar.”

“İNSAN OLSALAR HAKARET ETMEZLERDİ”

Protokol tribününde Başkan Erkut Tutu’nun ev sahibi takımın yöneticileri ve protokol üyelerinin saldırısına uğradığı ileri süren Osman Özköylü, “Kulüp Başkanımız Erkut Tutu, şeref tribününde, yapılan hakaretler çok üzücü. Ben bunu sindiririm. Her gittiğim statta bunlarla karşılaşıyorum. Bizim maalesef insan olarak, bu ülke olarak bir yerlere gelemeyişimizin sebebi bu kadar küçük olmamız. Başkana yapılan saldırı, bu adamın zaten dört tane damarı değişmiş ve kalp hastası orada bu adama bir şey olsa bunun hesabını kim verecek? Onlar eğer biraz insan olsalar orada bizim başkanımıza hakaret etmezlerdi” diye konuştu.

“EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRDÜK”

Oynanan maç ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özköylü, takımın eksikliklerini gördüklerini belirterek, “Maçta şanssızlıklar hep bizim tarafımızda oldu. Her şey bizim aleyhimize gelişti. Yediğimiz 2 golde bizim hatalarımızdan kaynaklanan gol. Kaçırdığımız penaltı, değerlendiremediğimiz pozisyonalar sonucu olmaması gereken bir skordu. 3-0 maçın hakkı olmaması gereken skordu. Bir sürü handikaplarımız vardı. Bazı arkadaşlarımızın performansları beklediğimiz düzeyde değildi ve böyle bir sonuçla karşılaştık. Ama ben kimsenin umutsuz olmasının istemiyorum. Ben hiç umutsuz değilim. Takımımızı tanıdık. İleriki haftalarda daha iyi olması için neler yapmamız gerektiğini gördük. Benim beklemediğim bazı eksikliklerle karşılaştık. Özellikle takımın fiziksel yapısı anlamında biraz hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim. İkinci yarıya biz umutlu girmek istiyoruz. İnşallah transfer tahtasının açılmasıyla beraber yapacak olduğumuz transferlerle çok daha güçlü ve etkili olacak bir takım olacak” dedi.

Pazar günü Ligin 8. haftasında Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda karşı karşıya gelecekleri Altınordu maçı ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Osman Özköylü, “Ben, 23 Ekim Pazar günü saat 16.00’da Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda bütün şehri orada bekliyorum. Rakip için büyük bir işkence olsun, bizim için büyük bir motivasyon ve coşku olsun. Bunu bütün halkımızdan rica ediyorum” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 23:24

İLGİLİ HABERLER