Spor
  • 27.6.2016 09:26

Penaltı kaçıran Lieonel Messi, milli takımı bıraktı

Messi finalde penaltı kaçırdı, milli takımı bıraktı! Şampiyon Şili...

The forward was in tears after Argentina were beaten by Chile in Sunday's Copa America final

Copa America 2016 finalinde Arjantin ile Şili karşı karşıya geldi. New Jersey'deki MetLife Stadium'da oynanan mücadeleyi penaltı atışları sonucunda Şili kazandı. Bu mağlubiyetin ardından Lionel Messi, Arjantin Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.
Messi finalde penaltı kaçırdı, milli takımı bıraktı! Şampiyon Şili...

Maça Arjantin baskılı başladı ve Lionel Messi'ye yapılan fauller sonucunda Şilili Marcelo Diaz, önce 16, sonra 29. dakikalarda gördüğü sarı kartla oyun dışında kaldı. Bu kırmızı kartın ardından baskısını artıran Arjantin, Gonzalo Higuain ile maçın en net pozisyonunu kaçırdı. Oldukça gergin bir havada geçen ilk yarıda Arjantin, Marcos Rojo'nun Arturo Vidal'e yaptığı faul sonucu gördüğü kırmızı kartla 43. dakikada 10 kişi kaldı.

Bu kırmızı karttan sonra oyun dengeli bir hale geldi. Arjantin Teknik Direktörü Tata Martino, Kranevitter ve Agüero'yu oyuna alarak orta sahayı dengede tutmak ve boş alanları değerlendirme isteğini gösterdi. Fakat, topu daha fazla tutmayı başaran Şili, 90 dakikayı da, uzatma bölümünü de gol yemeden tamamladı.

Seri penaltı atışlarında topun başına ilk gelen isim olan Arturo Vidal kaçırdı, ardından gelen Lionel Messi de kaçırdı. Sonraki ikişer penaltıda Arjantin ve Şilili oyuncular hata yapmadı. Arjantin adına topun başına gelen Lucas Biglia kaçırdı. Şili'den Francisco Silva, 5. penaltıyı gole çevirerek Şili'yi şampiyon yaptı.

MESSI'NİN GÖZYAŞLARI
Messi finalde penaltı kaçırdı, milli takımı bıraktı! Şampiyon Şili...
Copa America 2016 finalinde Şili'ye 4-2 ile kaybeden Arjantin'de, Lionel Messi de seri penaltı atışlarının ilkinde topu üstten auta gönderdi. Messi, kupayı Şili'nin kazanmasının kesinleşmesi sonrası sahada göz yaşlarına hakim olamadı ve dakikalar boyunca ağladı.

Messi had the chance to give his side a crucial advantage but his effort sailed high and over the crossbar

'BU İŞ ARTIK BANA GÖRE DEĞİL'
Final sonrası konuşan Lionel Messi, "Çok zor! Zaman analiz etme zamanı değil. Soyunma odasında düşünürken, Arjantin Milli Takımı kariyerimin bittiğini düşündüm. Bu iş artık bana göre değil. Arjantin'i şampiyon yapabilmek için çok uğraştım. Ancak bunu başaramadım." ifadelerini kullandı.

Lionel Messi retired from international duty after missing in a penalty shootout in the Copa America final 
Lionel Messi'nin Arjantin formasıyla kupa hasreti de böylece sona ermemiş oldu. Öte yandan Arjantin, 1993'ten bu yana çıktığı 7 uluslararası finali de kaybetmiş oldu.

Messi can't hide his disappointment after Argentina were beaten by Chile in penalty shoot-out

Arjantin'de Messi şoku yaşanırken bir şokta Barcelonalı bir diğer yıldız futbolcu Javier Mascherano'dan geldi. Mascherano'da milli takımı bıraktığını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 27.6.2016 10:38

İLGİLİ HABERLER