Spor
  • 4.7.2015 16:50

Podolski imzayı attı, çayını içti

Podolski imzayı attı, çayını içti çay,galatasaray,imza,Podolski

Sarı-kırmızılıların Arsenal’den transfer ettiği Alman futbolcu Lucas Podolski, imzayı attı. Türk Telekom Arena Stadyumu’nda düzenlenen törene Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman da katıldı. 3+1 yıllık sözleşme imzalayan yıldız futbolcu, törende yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz senelerde de Galatasaray’ın teklifi oldu. Bu yaz döneminde bu ilgiler daha da yoğun oldu. Ailemde burada oynamamı istedi. Galatasaray ile anlaştığımız için çok mutluyum. Galatasaray çok büyük bir kulüp. Geçen senenin şampiyonu bir kulüp. Hem yeni kupalar hem de Şampiyonlar Ligi’nde de bir üst tura çıkmak için bütün gücümü Galatasaray Kulübü’ne vermek istiyorum” diye konuştu.

“ATMOSFERİN HEYECAN VERİCİ OLDUĞUNU GÖRÜYORDUM”
Türkiye Ligi’nde Galatasaray’ı daha önce de takip ettiğini dile getiren Podolski, “Atmosferin heyecan verici olduğunu görüyordum. Galatasaray taraftarı bana çok destek verdi. Bu durum Galatasaray’a imza atmam da çok önemli oldu. Taraftarların bana ilgisi, yardımları beni çok etkiledi. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde direkt oynaması etki olmadı. Tüm gücümü vermek için buradayım” şeklinde konuştu.

“SNEIJDER ÇOK BÜYÜK BİR OYUNCU”
Sneijder ile birlikte oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Podolski, “Sneijder çok büyük bir oyuncu. Bu tarz oyuncularla oynamak çok motive edici. Hamit Altıntop ile birlikte de daha önce oynamıştım ve onunla da yeniden birlikte olacağım için mutluyum” dedi.

“HER ZAMAN FUTBOLA AÇ OLMALISINIZ”
Kariyerinde dünya kupası da dahil olmak üzere bir çok kupa kazandığını ifade eden Podolski, “Benim kazandığım kupalar karakterimi değiştirmedi. Bu kupaları kazanmamış olsam da karakterim bu şekilde olacaktır. Her zaman futbola aç olmalısınız. Her zaman sahada değil, antrenmanda da aç olmalı. Kupaları kazanamadığımız zaman da açlığımız daha da artacak” şeklinde konuştu.

İMZAYI ATTI, ÇAYINI İÇTİ
Kendisini 3+1 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza atan Podolski, imzanın ardından görevliler tarafından getirilen çayı içti. Türk çayını sevdiğini daha önce de dile getiren Alman oyuncu, çay içerken basın mensuplarına da poz verdi.

“UZUN ZAMANDIR İZLEDİĞİMİZ BİR OYUNCUYDU”
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise, “Galatasaray için uzun süre hizmet verecek bir arkadaşımız. Kendisi Almanya’nın 10 numarası. Uzun zamandır izlediğimiz bir futbolcuydu. Takıma katkı vereceğini biliyoruz. Taraftarlarımızın da beklentisi vardı. Onları karşıladığımız için sevineceklerini ümit ediyorum. Kendisine İstanbul’da başarılar diliyorum” dedi.

“TRANSFER ETMEK İSTEDİĞİMİZ OYUNCULAR VAR”
Sezonu şampiyon olarak bitirdiklerini ve Türkiye Kupası’nı da kazandıklarını hatırlatan Özbek, “Süper Kupa’yı hedefliyoruz. Şampiyon takımın eksiklerini tespit ettik. Transfer sezonu uzun ve Ağustos’un sonuna kadar devam ediyor. Bazı şeylere dikkate almalıyız. Mali politikalar çerçevesinde de bazı şartları zorluyoruz. Transfer etmek istediğimiz oyuncular var. Taraftarlarımızın bu konuda endişesi olmasın. Şampiyonlar Ligi’nde de en iyi şekilde performans gösterecek bir takım oluşturuyoruz” dedi.
Transferin detaylarını da aktaran başkan Özbek, “3+1 olarak kontrat yaptık. Lucas’ın faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

TANMAN: “PODOLSKI DÜNYA STARI”
Galatasaray’ın futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman da, “Podolski 2011 tarihinde de Galatasaray’ın ilgi duyduğu çok önemli bir dünya starı. O günden bugüne gelen bir özlem vardı. Taraftarın özlemini giderdiğimiz için mutluyuz. Podolski’nin inşallah çok ciddi katkıları olacak. İyi bir profesyonel ve karakterli oyuncu. Hamza hoca takıma çok büyük katkısı olacağını düşünüyor, ben de öyle düşünüyorum” dedi.
Tanman ayrıca, gündemde yer alan isimler ile ilgili herhangi bir girişimlerinin olmadığını ifade etti.

Galatasaray'ın kadrosuna kattığı Lukas Podolski, Almanya Milli Takımı'nın da en önemli parçalarından.

Galatasaray'ın İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'den kadrosuna kattığı Lukas Podolski, geçmişi ile parmak ısırtıyor. Oyuncu Alman Milli Takımı'nda 10 numaralı formayı giyerken, kariyerinde de 2006, 2010 ve 2014 Dünya Kupaları'nda forma giydi.

Almanya Milli Takımı'nın formasını 2004'ten beri giyen Podolski, Almanya'nın formasını en çok giyme başarısını göstermiş oyuncular arasında. Formayı tam 125 kez giyme başarısı gösteren Lukas Podolski, Almanya tarihinde formayı en çok giyen üçüncü oyuncu konumunda. İşte Almanya formasını en çok giyen oyuncular:

1- Lothar Matthaus: 150
2- Miroslav Klose: 137
3- Lukas Podolski: 125
4- Philipp Lahm: 113
5- Bastian Schweinsteiger: 111
6- Jürgen Klinsmann: 108
7- Jürgen Kohler: 105
8- Per Mertesacker: 104
9- Franz Beckenbauer: 103
10- Thomas Hassler: 101

Almanya Milli Takımı formasını 13 kez daha giydiğinde ülkesinin tarihin en fazla forma giyen 2. oyuncusu olacak olan Podolski, birinciliğe ise 26 maç uzaklıkta. Joachim Löw'ün açıklamaları doğrultusunda Alman Milli Takımı'nda forma giymeye devam etmesi beklenen Podolski, daha da yukarılara tırmanabilir.

Podolski, 125 kez formasını giydiği takımda 48 de gol atmayı başardı. Oyuncu son olarak Avrupa Şampiyonası elemelerinde 13.06.2015 tarihinde Cebelitarık'a karşı forma giydi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:31

İLGİLİ HABERLER