Spor
  • 26.6.2016 00:47

Quaresma Portekiz'i çeyrek finale taşıdı

Hırvatistan 0-1 Portekiz /

Euro 2016 son 16 turunda Portekiz uzatmalara giden maçta Hırvatistan'ı Quaresma'nın attığı golle 1-0 mağlup etti.

Stade Bollaert-Delelis'de oynanan ve normal süresi 0-0 biten maçın kazananını uzatma dakikalarında gelen gol belirledi. Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu RicardoQuaresma, bitime 3 dakika kala 117. dakikada sahneye çıktı ve Portekiz'i çeyrek finale taşıdı.

Öte yandan Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Nani, Hırvatistan karşısında ilk 11'de maça çıktı ve 120 dakika sahada kaldı.


Hırvat oyuncu Vida, Quaresma'nın 117. dakikada attığı gol sonrası böyle yıkıldı.

İLK 11'LER:

Hırvatistan: Subašić; D. Srna, Corluka, Vida, Strinic; Luka Modric, Badelj; Rakitic, Brozovic, Perisic; Mandzukic
Portekiz: Patrício, Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro, William Carvalho, A.Silva, João Mário, André Gomes, Nani, Ronaldo

MAÇTAN NOTLAR:

RONALDO VE NANI HEYECANI!
Ronaldo ile birlikte Nani'nin de başarılı turnuva performansı, Portekizli futbolseverleri Hırvatistan maçı öncesi ümitlendiriyor. Portekiz karşısında daha önce oynadığı 3 maçta hiç golü ve galibiyeti bulunmayan Hırvatistan, bu talihi tersine çevirerek 8 yıl sonra adını bir kez daha adını Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yazdırmak istiyor.

"EURO 2016'NIN EN İYİSİ BİZİZ"
Hırvatistan Milli Takımı'nın golcüsü Nikola Kalinic, Portekiz maçı öncesinde "Her şey bizim oyunumuza bağlı. Portekiz'i eleyebiliriz. Biz bu turnuvanın en iyi takımlarından biriyiz ve orta sahamız da uzak ara turnuvanın en iyisi" dedi.

Portekiz'in fazlasıyla Ronaldo'ya bağlı olduğunu kaydeden Kalinic, "Ronaldo'yu durdurmak zor olacak, onun ne tarz bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Bireysel olarak çok güçlü, tam bir hücum silahı. Onun ne yapacağını hiçbir zaman kestiremezsiniz, çok iyi de olabilir, kötü de olabilir. Ancak Portekiz tamamen ona bağlı" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 00:52

İLGİLİ HABERLER