Spor
  • 23.6.2016 00:04

İtalyanlar Emre Moru öve öve bitiremedi

Emre Mor patlaması!

EURO 2016'daki muhteşem performansıyla tüm dünyanın konuştuğu isim haline gelen Emre Mor'un bu başarısı sosyal medyaya da yansıdı...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun geçtiğimiz şubat ayında Türk vatandaşı yaparak A Milli Takım'da oynatma hakkını elde ettiği Emre Mor, Avrupa Şampiyonası'nda sergilediği performansla tüm dünyanın konuştuğu isim haline geldi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in EURO2016'da ilk olarak Hırvatistan maçında 21 dakika şans verdiği 19 yaşındaki genç yetenek, Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıktı ve 69 dakika görev yaptı.

Burak Yılmaz'ın attığı ilk golün pasını veren Emre, müthiş sürati ve çabukluğu ile milli takımımızın en etkili hücum silahı oldu.

Genç oyuncu, bu performansıyla sosyal medyanın gündeminde 1 numaraya yerleşti. Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı sırasında Emre Mor adıyla açılan hashtag, TT listesinde zirveye çıktı.

Yeni sezonda Borussia Dortmund formasıyla izleyeceğimiz genç oyuncunun 'emre.mor9' adlı Instagram hesabında ise tam anlamıyla bir patlama yaşandı. Emre'yiInstagram'dan takip edenlerin sayısı 24 saat içinde tam 105 bin arttı. 20 Haziran itibariyle 239 bin olan takipçi sayısı bugün itibariyle 344 bine ulaştı.

Avrupa medyası şaşkın: 'Dünyada böyle bir milli takım yok'

İTALYAN BASININDAN BÜYÜK ÖVGÜ
Öte yandan İtalya'nın yüksek tirajlı spor gazetesi La Gazetta dello Sport, Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı ile ilgili değerlendirmesinde Emre Mor'a özel bir bölüm ayırdı ve genç futbolcuya övgü yağdırdı.

"Emre Mor, Lens'ta parlıyor" başlığını atan İtalyan gazetesi, 19 yaşındaki futbolcunun dünkü performansıyla ay-yıldızlıların başını tekrardan kaldırdığını ifade etti.

Haberde, kanat oyuncusu Emre Mor'un Çek Cumhuriyeti karşısında milli formayla ilk kez ilk 11'de sahaya çıktığı maçta çok iyi performans sergilediği belirtilerek, genç futbolcunun Burak Yılmaz'ın golünde asist yapan isim olduğu hatırlatıldı.

"ARJANTİNLİ BİR FUTBOLCU GİBİ"
Arjantinli bir futbolcunun yeteneklerine sahip olduğu benzetmesi yapılan genç oyuncunun, sergilediği performansla Alman ekibi Borussia Dortmund'un kendisini neden transfer ettiğini kanıtladığı da kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2016 00:33

İLGİLİ HABERLER