Spor
  • 1.12.2015 00:13

Tekelioğlu: 'Fenerbahçe, biz 10 kişi kaldıktan sonra maçı ha

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe’ye konuk olan ve karşılaşmanın 42. dakikasında 10 kişi kalan Trabzonspor, rakibine 2-0 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, maçın 42. dakikasında Alper’in gördüğü kırmızı kartı değerlendirerek, "Fenerbahçe’nin hafta içi oynadığı maçtan dolayı yorgun olacağını, müsabakayı 60. dakikaya kadar getirirsek lehimize olacağını düşünüyorduk ancak olmadı. İlk dakikalarda gol yedik ve daha sonra oyuncumuz dışarı atıldı. Dışarı atıldığı pozisyonda ikinci sarı kart doğru, birinci sarı kartta faul yoktu. Hakemlerle ilgili konuşmaya gerek yok. Müsabakayı genelde iyi yönetti. FIFA kokartı takmış hayırlı olsun" dedi.

“MÜCADELEMİZDEN DOLAYI MUTLUYUZ”
İlk yarıda arzuladıkları futbolu oynayamadıklarını belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Sadettin Tekelioğlu, “İlk yarıda hem gol yedik hem de oyuncumuzdan olduk. Çok fazla mücadele etmiş olsak zaten daha yukarılarda olurduk. İkinci yarıda mücadele ettik. Top oynamaya çalıştık. İkinci yarı eksik oyuncuyu daha fazla koşan oyuncularla kapatmak istedik. Bana göre tuttu. İkinci yarı tuttu. İkinci yarıdaki mücadele gol getirmedi ama iyi bir mücadele sergilediğimizi düşünüyorum. İlk yarıda fazla etkili olamadık. Fenerbahçe’nin de 2-3 tane pozisyonu var. Fenerbahçe müsabakayı hakketti. 10 kişi kaldıktan sonra hakketti. Mücadelemizden dolayı mutluyuz” diye konuştu.

“EKİCİ SAKATLANDIĞI İÇİN OYUNDAN ALDIM”
Tekelioğlu, ikinci yarı Mehmet Ekici’yi oyundan almasıyla ilgili gelen soruya ise, “Sakatlandı. Bileğinde çok büyük bir şiş var. Belki bir dahaki haftada oynayamayacak. Maalesef o pozisyonda kartta göstermedi hakem. Devam ederim gibi oldu ancak olmadı şişti ayağı, şişince de çıkarttık oyundan” cevabını verdi.

GÖKHAN GÖNÜL İLE ARASINDAKİ GERGİNLİK
Tekelioğlu, Fenerbahçeli Gökhan Gönül ile maç esnasında tartışmalarının sorulması üzerine ise, “Salih’in pozisyonunda; Salih’in 3 sarı kartı vardı. Belki kurtarabiliriz diye oraya doğru müdahale ettim. Başka oyuncu olsa müdahale etmezdim. Hacettepe’de oynarken Trabzonspor’a gelmek için çok o dönem devreye girmemiz istendi. Biraz da tepkim ondan oldu yani. Fenerbahçe takımından herhangi bir oyuncuya tepki vermem doğru değil. ‘Sen nereden geldin’ falan dedi bana. Beni çok iyi tanır, bilir. Ben fazla da bir şey söylemedim orada. ‘Niye geldin’ dedim. O da ‘Ya hocam’ falan dedi. Ben de ‘Bırak hocayı’ dedim geçiştirdim. Yoksa başka bir sorun yok yani” cevabını verdi.

“TRABZONSPOR İNŞALLAH TEKRAR AYAĞA KALKACAK”
Trabzonspor’un tekrar ayağa kalkacağını belirten Tekelioğlu, “Kongre ile ilgili bizim konuşmamız doğru olmaz. Her kulübün böyle süreçlerde oyuncular arasında ve camia içinde bazı sıkıntılar olabilir. İçeride Trabzon zor bir şehir. Maalesef içeride bizi rahat bırakmıyorlar. Biz hem rakiplerle hem de içeride kamuoyundaki olumsuz etkilerle boğuşuyoruz. Camiaya zarar vermeye çalışıyorlar. 2-3 oyuncu bu yüzden ayrıldı. Yeni bir sayfa, yeni bir yönetim inşallah güzel bir Trabzonspor ikinci yarıda olacak. Trabzonspor inşallah tekrar ayağa kalkar. Kalkamayacak bir durumda değil şu anda” ifadelerini kullandı.

“UFAK TEFEK TATSIZLIKLAR DIŞINDA ÖNEMLİ BİR HADİSE OLMADI”
Fenerbahçe ile Trabzonspor camiaları arasındaki gerginlik hakkında da konuşan Tekelioğlu, “Bugün savaş yapmış ülkeler birbiri ile barışıyor. Ben katılmıyorum bunlara. İkisi de güzide camia. Şahıslar geçicidir. Türk futboluna ve iki takıma böyle şeyler yakışmaz. Biz eksik kaldığımız için daha fazla mücadele etmememiz gerekiyordu, bunun yüzünden de maçta sertlikler olmuş olabilir. Ufak tefek tatsızlıklar oldu, önemli hadiseler olmadı. Biz maç yapmaya geldik başka bir iş için gelmedik” şeklinde konuştu. 

KAAN ÜLKER - MEHMET SELMAN BEKTAŞ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER