Spor
  • 29.1.2015 22:43

Tolgay Arslan Beşiktaş'ta golle başladı

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu beşinci maçında Beşiktaş sahasında Sarıyer'i Necip Uysal, Furkan Yaman ve yeni transferi Tolgay Arslan'ın golleriyle 3-1 mağlup etti. Sarıyer'in tek golü ise Cemre'den geldi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası F Grubu maçında Beşiktaş rakibi Sarıyer'i 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş-Sarıyer maçının önemli anları;

İLK CİDDİ ATAK! Kendi yarı sahasına kapanan Sarıyer defansını açmaya çalışan Beşiktaş ilk ciddi tehlikesini maçın 34. dakikasında gerçekleştirdi.Uğur Boral’ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Kerim Frei, önünü boşalttı ve şutunu çekti fakat top direğin hemen üstünden dışarı gitti.

İKİ DAKİKADA İKİ ŞUT! Gol için bastıran Beşiktaş üst üste ataklar gerçekleştirdi. İlk olarak 35. dakikada Tolgay'ın pasını aldıktan sonra ceza sahasına doğru koşan Sosa topu solundaki Furkan'a çıkardı. Genç futbolcunun sert şutu kalenin üstünden auta çıktı.

BU SEFER TOLGAY DENEDİ! Furkan'ın ardından Beşiktaş'ta bu kez kaleyi Tolgay Arslan yokladı. Uğur Boral'ın ceza sahası dışına çıkardığı topa Tolgay sert bir vuruş çıkardı ama top kaleyi bulmadı.

GOL! Sarıyer kalesini abluka altına alan Beşiktaş'ta Jose Sosa'nın sol kanattan gönderdiği ortaya ceza sahası içerisinde boş kalan Necip Uysal kafa vuruşunu gerçekleştirdi ve kaleci Kadem'i avladı. Beşiktaş 41. dakikada bulduğu bu golle skoru 1-0 'a getirdi.

İKİ GÜZEL HAREKET! Karşılaşmada geride olan Sarıyer ikinci yarıda ilk defa etkili geldi. Maçın 55. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Güney Atılgan pasını Mustafa Soytaş'a aktardı. Ceza yayının üzerinde topu kontrol eden Mustafa Soytaş çok sert bir şekilde şutunu çekti fakat top kaleci Cenk Gönen'den geri döndü.

GOL! Demba Ba ve Gökhan Töre'nin oyuna girmesiyle hücumda hareketlenen Beşiktaş'ta sahneye genç Furkan çıktı. Gökhan'ın pasında penaltı noktasına yakın bir mesafede harika bir şut çıkaran Furkan Yaman skoru 77. dakikada 2-0'a getirdi.

GOL! Sarıyer maçın 80.dakikasında farkı bire indirdi. Sağ kanatta topla buluşan Güney Atılgan son çizgiye inerek ortasını yaptı. Ceza sahasında iyi yükselen Cemre Atmaca şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

GOL! Kalesinde golü gören Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi. Maçın 81. dakikasında ceza yayının önünde topla buluşan Tolgay Arslan, Hakan Soylu ve Emre Karaman'dan sıyrılıp şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu.

BA DENEDİ! Maçın 83. dakikasında rakip yarı alanında topla buluşan Tolgay Arslan, Demba Ba'ya pasını aktardı. Ceza sahasının sağında topla buluşan Demba Ba şutunu çekti ancak kaleci Kadem Burak Yaşar topu kornere çelmeyi başardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca hayati önemi olan bu maçta Beşiktaş altın değerinde bir üç puanın sahibi oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:32

İLGİLİ HABERLER