Spor
  • 19.4.2015 13:09

Trabzonspor Galatasaray ile bugün karşılaşacak

Avrupa kupalarına katılma yolunda puan kaybına tahammülü olmayan bordo-mavililer şampiyonluk için savaşan rakibini yenmenin hesaplarını yapıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Sezonun ilk yarısında rakibine evinde 3-0 kaybeden Galatasaray, bu kez kendisi rakip sahada 3 puan alabilmek için sahaya çıkacak. Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde ligin ikinci yarısında sahasında oynadığı 6'ncı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılma başarısı göstermiş olacak.


ASLAN UYUTACAK!
Trabzonspor ile şampiyonluk yolunda çok önemli bir maça çıkacak olan Galatasaray'ın puan kaybına tahammülü yok. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu zorlu karşılaşma öncesinde taktiğini belirledi. Futbolcularına “Kontrol bizde” olmalı diyen genç teknik adam “Tempoyu yükseltmeyeceğiz. Özellikle ilk yarıda sabırlı oynayacağız ve ikinci devrede yakaladığımız pozisyonları iyi değerlendireceğiz” dedi. Hamzaoğlu son haftalarda yaşanan savunma hataları nedeniyle de savunma oyuncularını da uyardı. Muslera'nın önünde maça Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta ve Telles dörtlüsü ile çıkmayı düşünen genç teknik adam, savunma arkasına atılan toplara dikkat edilmesini istedi. Stoperlerden de garanti paslarla savunmadan çıkılması gerektiğinin altını çizdi.
Galibiyet konuşması yaptı
Hamzaoğlu oyuncularını, “Zorlu bir maç trafiği bizi bekliyor. Özellikle Trabzonspor sahasında büyük çıkış yakaladı. 3 puanla dönersek büyük avantaj sağlayacağız. Size güveniyorum” diyerek motive etti. Bu arada Galatasaray, Trabzonspor'la maçının hazırlıklarını dün yaptığı taktik antrenmanla tamamladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, sabah saatlerinde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan sarı-kırmızılıların, Trabzon'a gidecek 18 kişilik kamp kadrosuna Koray Günter, Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Tarık Çamdal ve Aydın Yılmaz alınmadı.


Muslera güven veriyor
Bu sezon tüm Galatasaray maçlarında forma giyen Fernando Muslera başarılı performansıyla Trabzonspor karşılaşması öncesinde Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun en güvendiği isimlerden birisi. Bu sezon sarı-kırmızılı kaleye 127 şut atılırken, Uruyguaylı bunların yüzde 25'ini engelledi. 18 de tehlikeli pozisyonu önleyen Muslera, Volkan Demirel ve Tolga Zengin'i geride bıraktı.



Trabzonspor'a 4 maçta 2 gol attı
BÜYÜK KOZ SNEİJDER
Galatasaray'ın, Trabzonspor karşısındaki en büyük kozu şüphesiz Wesley Sneijder olacak. Sarı-kırmızılı formayla 4 kez Trabzonspor'a karşı oynayan Hollandalı futbolcu bu karşılaşmalarda 290 dakika sahada kalırken 2 kez gol atma başarısı gösterdi. Wesley Sneijder'in özellikle geçen sene Trabzonspor'a karşı kullandığı serbest atış uzun süre akıllarda kalmıştı. Son olarak Karabükspor karşılaşmasında kaydettiği gollerle alkış alan Hollandalı oyuncu, yükselişini Trabzonspor karşısında da sürdürmek isteyecek. Öte yandan Hollanda basını, “Sneijder, PSG'ye gitmeli mi” anketi düzenledi. Kullanıcılar yüzde 74 oranında Galatasaray'ı bırakıp, ünlü Fransız kulübe gitmesi yönünde oy kullandılar.


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal iddialı:
Yine kazanacağız
Futbolcularıyla toplantı yapan tecrübeli hoca, “İlk maçta 3 fark yapmıştık. Sahamızda da aynı başarıyı tekrarlayabiliriz” dedi

Trabzonspor, Galatasaray karşısında mutlak üç puanı hedefliyor. Teknik Direktör Ersun Yanal dün futbolcularıyla idman öncesinde bir toplantı yaparak galibiyete motive etti. Tecrübeli hoca, ligin ilk yarısında kazanılan 3-0'lık mücadeleyi hatırlatarak, “Galatasaray güçlü bir takım. Ancak bizim de kalitemiz ortada. Yine kazanabiliriz. Hem de bu kez sahamızda oynayacağız ve muhteşem taraftarımızın desteği altında olacak” ifadelerini kullandı.
Taktik idmanlarında oyuncularına derbi için özel sorumluluklar yükleyen deneyimli Ersun Yanal, kaleyi gören oyuncusunun şut atmasını isterken, “Bu şutlar, bizim kazanma yüzdemizi arttıracak faktörler” dedi. Bordo-mavililerin hocası, orta sahada Selçuk İnan'ın rahat hareket ettirilmemesini de isterken, Burak'ın oynaması halinde savunma arkasına yaptığı koşularda oyuncularından dikkatli olmaları konusunda uyardı. 


Taktik idmanla bitirdiler
Trabzonspor, Galatasaray hazırlıklarını dün yaptığı taktik idmanla sürdürdü. Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde, basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcuların oldukça hırslı oldukları öğrenildi. Bordo-mavili oyuncular sahalarında galibiyet serilerine devam edeceklerini belirterek, “Galatasaray'ın şampiyonluğa oynaması bizi ilgilendirmiyor. Avrupa'ya gidebilmek için kazanmalıyız. Tüm hazırlıklarımızı 3 puana göre yaptık” dediler.


Görsel şölen hazırlandı
Trabzonspor stadyum ve amatör işler sorumlusu Köksal Sadıklar taraftara çağrıda bulundu. Sadıklar, “Onları yanımızda görmek istiyoruz. Bazı taraftar gruplarımız da koreografiler hazırladı. Kazanmaktan başka çaremiz de yok. Sahada savaşan bir Trabzonspor olacak “ diye konuştu. 
Avni Aker'de önde
Trabzonspor ile G.Saray arasında Avni Aker'de yapılan lig maçlarda bordo-mavililer, galibiyet sayısında rakibine tek farkla üstünlük kurdu. Trabzonspor, evindeki 41 maçta 16 kez yenerken, Cimbom ise bordo-mavilileri 15 kez mağlup etmeyi başardı. 10 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:57

İLGİLİ HABERLER