Spor
  • 6.11.2017 09:36

Trump Kim Jong Un'u hamburger yemeye davet etti

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideriyle teke tek görüşmenin çok uzakta olmasına rağmen, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile buluşmaya istekli olduğunu belirtti

Bir Amerikan kanalına konuşan Trump, herkesle bir araya gelmekten mutluluk duyacağını söyledi. Bir diktatörle buluşmayı hesaba katsa bile, buna açık olduğunu söyledi. "Herkesle bir araya gelebileceğimi hissediyorum. Bunun bir sertlik ya da zayıflık olduğunu düşünmüyorum. İnsanlarla bir araya gelmenin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum" dedi.

CNN'in haberine göre, Kuzey Kore'nin ABD'ye ya da diğer müttefiklerine karşı harekete geçmesi halinde büyük zarar vereceklerini söyleyen Trump'ın bu seferki açıklamaları kafa karıştırdı. Kuzey Kore lideriyle aynı masaya oturmakta bir sorun görmediğini, hatta bir noktada hamburger yemeyi bile önerebileceğini belirtti.

13 gün sürecek Asya gezisi sırasında Japonya'da Başbakan Şinzi Abe ile ortak açıklama yaptılar ve Kuzey Kore'de kaçırıldığı söylenen kişilerin aileleriyle yeniden bir araya gelmelerine yardım edeceklerini söylediler. 'Büyük bir utanç' diyen Trump, "Burada aileler, kız çocukları, eşler, kardeşler, amcalar, babalar hakkında çok çok üzücü hikayeler dinledik" diye konuştu. Kuzey Kore'nin bu tutsakları serbest bırakmasının muhteşem bir adım olacağına değindi.

Güncellenme Tarihi : 6.11.2017 11:40

İLGİLİ HABERLER