Spor
  • 23.10.2014 12:09

Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi'nde Yunanistan şoku

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Dortmund'a yenilmesi ve Olympiakos'un Juventus'u yenmesinin ardından Türk futbolu büyük bir tehlike yaşamaya başladı. Ülke puanlamasında Yunanistan, Türkiye'yi geçerek 12'inci sırayı ele geçirdi.

 
12. SIRANIN ÖNEMİ NE?
 
Kulüp takımlarının son sezondaki performanslarına göre oluşturulan listede ilk 12'de yer alan ülkelerin şampiyonları Devler Ligi'ne direkt olarak katılma hakkı kazanıyor. Eğer Türkiye, 12'inci sırayı geri elde edemezse 2015-16 şampiyonu Devler Ligi'ne katılabilmek için ön eleme oynamak zorunda kalacak.
 
YUNANiSTAN AVRUPA LİGİ'NDE DE AVANTAJLI
 
Şampiyonlar Ligi'nin ardından gözler bu gece UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilecek. Ancak orada da Yunanistan Türkiye'ye göre avantajlı. Çünkü Yunanistan'ı Avrupa Ligi'nde Panathinaikos, Asteras ve PAOK temsil ediyor. Türkiye'yi ise sadece Trabzonspor ile Beşiktaş. Yine de Türkiye'nin Yunanistan'ı geçme şansı bulunuyor.
 
UMUDUMUZ BEŞİKTAŞ-TRABZON
 
Devler Ligi'nde 3. hafta bizim açımızdan kötü geçti. Şimdi gözler Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Trabzonspor'un oynayacağı maçlara çevrildi. Bu iki temsilcimizin alacağı sonuçlar ülke puanı açısından çok önemli. Eğer Beşiktaş ve Trabzonspor rakiplerini devirir, Avrupa Ligi'ndeki Yunan ekipleri Panathinaikos, Asteras ve PAOK kayıp yaşarsa yeniden ülke sıralamasında 12. basamağı geri alabiliriz. Ancak Yunanistan'a karşı bir dezavantajımız daha var...
 
İKİ FİREMİZ VAR
 
UEFA, ülke puanını belirlerken o sezon katılan tüm takımların ortalamasını alıyor. Türkiye, Avrupa'ya 5 takım gönderse de Bursaspor ve Karabükspor elendi. Bu nedenle Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplayacağı puanlar 3'e değil, 5'e bölünecek. Bizim gibi Avrupa'ya 5 takım gönderen Yunanistan ise 4 ekiple yoluna devam ediyor.
 
YUNANİSTAN 1000 PUAN ÖNDE
 
Avrupa Kupaları'nda dün gece oynanan maçların ardından Yunanistan'ın 2014-15 sezonundaki puan ortalaması 4200'ye yükseldi. Avrupa Ligi maçları öncesinde Türkiye'nun ortalaması ise 3200.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:51

İLGİLİ HABERLER