Spor
  • 20.9.2014 11:15

Ünal Aysal'dan Haldun Üstünel bombası

Galatasaray camiasının önde gelen isimleri ekim ayındaki olağanüstü kongrenin zamansız olduğunu ileri sürdüler.

Milliyet, Galatasaray ailesinin nabzını ölçtü. Eski Başkan Faruk Süren, belirsizlik ortamından sporcuların olumsuz etkileneceğini söylerken, yine camianın saygın isimlerinden Hayrettin Kozak, bu kadar çabuk kimsenin ekip oluşturamayacağını, 15 gün gibi komik bir sürede kadro açıklayarak ‘ben adayım” diyen birine ciddi gözle bakılamayacağını belirtti.

Galatasaray’da istediği yetkileri alamayan ve Olağünüstü Divan Toplantısı’nda görülmemiş şekilde ağır eleştirilere maruz kalıp kulübü gelecek ay Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a götürme kararı veren Başkan Ünal Aysal ve ekibinin bu tercihi camianın gündemine oturdu.

Milliyet, Galatasaray ailesinin nabzını ölçerken, Aysal’ın bu hamlesi ile ilgili çok çarpıcı yorumlar yapıldı. Eski Başkan Faruk Süren, Aysal’ın aday olup olmamasıyla ilgili belirsizlik ortamından sporcuların olumsuz etkileneceğini söylerken, yine camianın saygın isimlerinden Hayrettin Kozak, demokratik ve özgür bir seçim ortamı için genel kurulun Ocak’tan önce yapılmamasını istedi.

Aysal başarısız

Eski ikinci Başkan Işın Çelebi ise, başarılı bir yönetim için istikrar, vefa ve vizyonun önemine dikkat çekerek Başkan?Ünal Aysal’ı başarısızlıkla suçladı.

Konsensüs arayışı

Olağanüstü Genel Kurul’da özellikle Adnan Öztürk ve Ali Dürüst gibi isimlerin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Ancak hem Öztürk’ün hem de Dürüst’ün çevrelerinden yapılan yoğun baskıya rağmen seçime girme konusunda tereddüt içinde oldukları öğrenildi.

İkilinin bu kararına gerekçe olarak ise seçim takviminin çok kısa olmasını gördükleri, bunun yeni bir yönetim oluşturmak ve kongreye hazırlanmak için hatalı olacağı kanaatinde oldukları belirtildi.

Başkan Ünal Aysal’ı geçen sene olduğu gibi yine baskın seçim yapmakla eleştiren üyelerin, bir isim etrafında birleşmesi bekleniyor. Yine kulislerde camianın önemli isimlerinden Işın Çelebi ve Cemal Özgörkey gibi isimlerin Adnan Öztürk’e destek vereceği ve Öztürk ismi etrafında bir konsensüs arandığı belirlendi.

Diğer taraftan Turgay Kıran ve Mehmet Helvacı gibi isimlerin de adaylık için nabız yokladığı belirtildi.

Haldun Üstünel’e teklif

Galatasaray’da 18-25 Ekim’de yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’da aday olup olmayacağıyla ilgili olarak “Yeniden aday olma konusunda karar vermedim. Dostlarıma ve aileme danışacağım” diyen Başkan Ünal Aysal’ın yönetim listesini bile hazırlamaya başladığı ortaya çıktı. Aysal’ın Haldun Üstünel’i yeni yönetime almak için öneri götürdüğü belirlendi. Aysal’ın ekibinde büyük oranda revizyona gideceği belirtildi.

Gelecek hafta bir dizi görüşme yapacak olan Aysal’ın adaylığını önümüzde hafta ortasında açıklaması bekleniyor.

FARUK SÜREN: Belirsizlik söz konusu

Olağanüstü toplantı olduğu için seçimin erken yapılması mecburiyeti var. Ancak şu anki ortamda bir belirsizlik söz konusu. Başkan çıkıp ‘Ben başkanlığa adayım. Fakat ekibi değiştirmek istiyorum. Uyum sağlayamadım’ derse o zaman belirsizlik ortadan kalkar. Neticede Galatasaray’da başkanlık sistemi vardır ve başkanın dediği olur. Ancak bu belirsizliğin devam etmesinden en çok da sporcular etkilenir. Her anlamda etkilenirler.

IŞIN ÇELEBİ: Başarısızlığın göstergesi

Başarılı bir yönetimin temeli istikrar, vefa ve vizyondan geçer. Galatasaray yönetimi 3 yıl içinde üç kere kongreye gidiyor ve yönetim kurulu değişiklikleri yapılıyor. Bu her anlamda iyi yönetilmediğimizin işareti. Eğer genel kurul yapılacaksa sezonun oynanmadığı yaz dönemi neden düşünülmedi ya da 2015 Mayıs uygun tarihtir. Sezonun en hızlı oynandığı dönemde seçim yapmak başarısızlığın en temel göstergesidir.

HAYRETTİN KOZAK: İyi niyetli hamle değil

Seçimin 18-25 Ekim olması kararını asla iyi niyetli görmüyorum. Bu tarih Ocak 2015’e ertelenmeli ve Ünal Aysal da sorumlulukların gereği olarak aday olmalıdır. Eğer varsa, başkan adaylarının bu kadar kısa sürede içinde sağlıklı bir yönetimi sağlayacak kalite ve güçte bir ekip oluşturmaları imkansızdır. Bu kadar erken tarih koyulmasının nedeni olarak şunu görüyorum: Başkan kendisine ciddi rakip çıkılmasın yoluna gitmiştir. 15 gün gibi komik bir sürede kadro açıklayarak ‘ben adayım diyen’ birine ciddi gözle bakmak mümkün değildir. Başkan da bunun böyle olacağını gayet iyi bilmektedir.

AHMET ÖZDOĞAN: 3 yılı bir türlü tamamlamıyor

Başkan nedense hiçbir zaman 3 yıllık dönemi bir türlü tamamlayamıyor. 1.5 yılda bir seçime gidiyor. Geçen yıl Ali Dürüst, Adnan Öztürk ve Abdurrahim Albayrak gibi isimlerle yolları ayırırken ‘Yorgundular’ demişti. Bakalım şimdiki ekibi için ne diyecek? İstikrarsızlık konusunda Başkan’ın yakaladığı bir istikrar var.

ABDURRAHİM ALBAYRAK: Karar doğru

1.5 yıl önce alınan seçim kararı hatalıydı. Şimdi alınan karar ise doğru. Ancak biraz daha erken olabilirdi. Biz bir ekibiz. Ali Dürüst benim yakın bir arkadaşımdır. Tek başıma bir yere gitmem. Ali Dürüst’le ve ekibimizle oluşabilecek bir grubun içinde yer alabilirim. Ben olmasam bile Ali Dürüst mutlaka yönetimde olmalı. O olursa zaten ben de o yönetimin içinde olurum. Galatasaray için elimi değil kellemi taşın altına sokarım. Ali Dürüst’le birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Ünal Aysal’ın görevine devam etmesini diliyorum.

HAKAN ÜSTÜNBERK: Belirtilen zaman kısa

Belirtilen zaman çok kısa ve hiçbir aday için uygun değil. Benim adımın geçmesi onur verici ama öyle bir niyetim yok. Herhangi bir oluşumun içinde olmadığımı da herkesin bilmesini isterim.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:41

İLGİLİ HABERLER