Spor
  • 29.8.2015 21:17

Ve Fenerbahçe'nin yeni bombası İstanbul'da

Sarı-lacivertli takım, Valencialı Feghouli transferi gerçekleştirememiş ve ardından rotasını Liverpoollu Lazar Markovic'e çevirmişti. Sırp futbolcuyla dün anlaşan Fenerbahçeli yöneticiler, bugün Markovic'i İstanbul'a getirdi. Yıldız futbolcu gelir gelmez basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

21 yaşındaki futbolcu İstanbul'a gelişiyle alakalı, "Çok mutluyum. Avrupa'nın en büyük takımlarından birinin parçası olmayı umuyorum. Fenerbahçe hakkında her şeyi biliyorum. Tek isteğim Fenerbahçe'nin oyuncusu olmak. Kezman ve Krasic bana kulüp hakkında önemli bilgiler verdi. Burada olduğum için gurur duyuyorum" açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Lazar Markovic'in yarın sağlık kontrollerinden geçtikten sonra ligin 3. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe - Antalyaspor mücadelesini Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda izleyeceği bildirildi. 


"Fenerbahçe'yi tanıyorum"
 
Sırp futbolcu Atatürk Havalima'nında yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin Avrupa en büyük ve en güçlü takımlarından biri olduğunu ifade ederek, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Çok büyük bir taraftara sahip. Burada başarılı olacağıma inandığım için buraya geldim. Fenerbahçe ile ilgili bütün bilgilere sahibim. Kezman ve Krasic de Fenerbahçe'yle ilgili bilgiler verdi. Burada olduğum için gurur duyuyorum. Tek isteğim Fenerbahçe'nin oyuncusu olmak. Fenerbahçe ve taraftarını biliyorum. Taraftarla ilgili de ciddi bilgiye sahibim. Söyleyeceğim tek şey umarım onlarla en kısa zamanda görüşürüz. 
 
"Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Çok büyük bir taraftara sahip. Burada başarılı olacağıma inandığım için buraya geldim. Fenerbahçe ile ilgili bütün bilgilere sahibim. Kezman ve Krasic de Fenerbahçe'yle ilgili bilgiler verdi. Burada olduğum için gurur duyuyorum" dedi.
 
Fenerbahçe'nin bu sezon gerçekleştirdiği transferlerle ilgili olarak ise Markoviç, "Çoğunu tanıyorum önemli oyuncular. Van Persie ve Nani'ye karşı oynadım" diye konuştu.
 
Yarın Süper Lig'de oynanacak Fenerbahçe-Antalyaspor maçını tribünden izleyeceği bildirilen Sırp oyuncunun yarın sabah 09:30'da sağlık kontrolünden geçeceği bildirildi.
 
Yüksek bonservis bedelli transferler
 
Markovic, genç yaşına rağmen yaptığı yüksek bonservis bedelli  transferlerle adından söz ettirdi.
 
Sırp futbolcu, 2013 yılında ülkesi takımlarından Partizan'dan  Portekiz'in köklü kulübü Benfica'ya 10 milyon euroya transfer oldu. Bu takımda  bir yılda gösterdiği performansla İngiliz ekibi Liverpool'un dikkatini çeken 21  yaşındaki futbolcu, 25 milyon euroya İngiltere'nin yolunu tuttu.
 
İngiliz ekibine büyük ümitlerle transfer olan Markovic, geçen sezon  tüm kulvarlarda 34 maça çıkıp, 3 gol kaydetti. Orta sahanın her iki kanadında da  görev yapabilen Markovic, özellikle süratiyle dikkati çekiyor. Markovic,  Sırbistan Milli Takımı'nın formasıyla ise 20 maça çıkıp, 3 gol attı. 
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:39

İLGİLİ HABERLER