Gündem
  • 17.10.2020 11:08

Süleyman Soylu teröristlerin yaylası Göllerbaşı Sat Buzul Gölleri'nde kahve keyfi yaptı

On yıllarca PKK'nın kontrolünde olan Hakkari'nin Göllerbaşı Sat Buzul Gölleri'e çıkan Süleyman Soylu, göl kenarında kaheve keyfi yaptı.

Resim

İçişleri Bakanı Soylu muhteşem resimler paylaştığı yerden Twitter'den şu notu geçti; Birilerinin teröristleriyle hayali, burada kahve içmekmiş... 3300 metrede, Göllerbaşı Sat Buzul Gölleri'nde, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, huzurla kahvemizi içiyoruz. Allah’a şükürler olsun...

Resim

Bölge;Valilik öncülüğünde, Hakkari Üniversitesi ve ilgili kurumların desteğiyle, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu terörden arındırılan bölgelerin tanıtılması, turizmin canlandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Baklanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari Şube Müdürlüğü, "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Cilo Sat Buzulları, Sat Buzul Gölleri, bölgedeki yüksek rakımlı zirveler, kültürel ve tarihi mekanların da bulunduğu bazı alanların milli park ilan edilip korunması için proje hazırladı.

"Burası Alp ve Himalayaların gerisinde değil"

Hakkari Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sait Taylan ise kentin yüksek dağ silsilesine sahip olduğunu ve bu dağların biyoçeşitlilik ve jeolojik açıdan zengin olduğunu vurguladı.

Yıllardır bakir kalan bölgenin her yönüyle incelenmesi gerektiğinin altını çizen Taylan, şunları kaydetti:

"Bu güzel alanların koruma altına alınarak sonraki kuşaklara doğal haliyle aktarılması lazım. Bu alanlara yönelik Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz ile yaptığımız ortak bir çalışma var. Cilo ve Sat bölgesindeki önemli şelale, göl, dağ ve buzul ile buradaki önemli memeli, kuş, sürüngen, amfibi ile biyoçeşitlilik unsurlarını ortaya çıkarılarak dosyaya eklendi. Bu yüksek dağ silsilesinde Türkiye'de ilk 10'a girecek en az 5-6 zirvenin olduğunu biliyoruz. Buranın ekoturizme oldukça uygun bir coğrafyası var. Bölge insanının yanı sıra birçok ilden doğaseverler de buraya ilgi gösteriyor. Burası Alp ve Himalayaların gerisinde bir yer değil, çok özel bir bölge."

Güncellenme Tarihi : 17.10.2020 11:18

İLGİLİ HABERLER