Gündem
  • 7.8.2024 14:14

Suriye'de PKK ile Arap aşiretler 9 noktada çatışıyor

Suriye hükümet güçlerine bağlı Arap milisler, Salı gecesi Suriye'nin doğusundaki Deyr ez-Zor ilinde Fırat Nehri'nin doğu kıyısında PKK'nın  kontrolündeki bölgelere saldırdı.

Suriye’de Arap aşiretleri, PKK/YPG karargahlarına saldırdı! Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Suriye'nin Deyrizor bölgesinde ABD destekli PKK/YPG'nin işgal ettiği bölgelerde baskı altında yaşayan Arap aşiretleri, terör örgütüne ait sözde yol kontrol noktaları ile karargahlarına saldırı düzenledi. Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG arasında 9 ayrı noktada şiddetli çatışmalar yaşandı.

Suriye'nin Deyrizor ilinde PKK/YPG'li teröristlerin baskısı altındaki Arap aşiretleri, terör örgütüne ait karargahlara saldırdı. Bölgedeki 9 ayrı noktada şiddetli çatışmalar yaşandı.

BİRÇOK NOKTADA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Deyrizor'da PKK/YPG'li teröristlerin işgal ettiği bölgelerde baskı altındaki Arap aşiretleri ile terör örgütü, sabah saatlerinde çatışmaya başladı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, doğu ve güneydoğu kırsalında 9 ayrı noktada şiddetli çatışmalar yaşandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/YPG'NİN KARARGAHLARI HEDEF ALINDI

Arap aşiretleri Busayra, İbrehiyye, Elharice, Tayyane, Ebu Hammam, Gazanic, Keşkiyye, Ziban ve Ellatva köylerinde PKK/YPG'nin sözde yol kontrol noktaları ile karargahlarına saldırı düzenledi.

Deyrizor'da PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri ile ABD'nin desteklediği terör örgütü arasında daha önce de şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

SDG medya sorumlusu, Deyr ez-Zor'daki saldırıların arkasında Suriye istihbaratının olduğunu söyledi

uriye Demokratik Güçleri (SDG), Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Suriye hükümetinin Genel İstihbarat Müdürlüğü'nün, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez-Zor ilinde kendilerine ait güçlere yönelik saldırı emrini verdiğini söyledi.

SDG Medya Merkezi Başkanı Ferhad Şami, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Fırat Nehri'nin doğu yakasında bulunan Diban, Letve ve Ebu Hamam kasabalarına yönelik saldırıların, Genel İstihbarat Müdürlüğü Başkanı Hüsam Luka'nın emriyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Salı gecesi Suriye hükümet güçlerine bağlı milisler, SDG'nin elindeki bölgelere saldırdı .

SDG'den yapılan açıklamada, "Suriye rejimi destekli paralı askerler" ile İran destekli Ulusal Savunma Güçleri'ne (NDG) bağlı grupların, Deyr ez-Zor'un doğusunda, Fırat Nehri'nin doğu kıyılarındaki bölgelere kara saldırısı başlattığı belirtildi.

Şami, SDG'nin "Suriye rejimi destekli paralı askerlerin kalıntılarına karşı kapsamlı operasyonunun sürdüğünü" sözlerine ekledi.

Şami, saldırının SDG güçlerinin direnişi ve Deyr ez-Zor halkının uyanıklığı sayesinde hedefine ulaşamadığını, saldırganların evlerinden çıkarıldığını kaydetti.

SDG'ye göre Salı günkü saldırıda Diban ve Latva kasabalarında iki sivil hayatını kaybederken, Deyr ez-Zor'un doğusundaki Şuheyl kasabasında da başka sivil kayıplar yaşandı.

YPG'den yapılan açıklamada, "Suriye rejimi destekli paralı askerler" ile İran destekli Ulusal Savunma Güçleri'ne (NDF) bağlı grupların, Deyr ez-Zor'un doğusunda, Fırat Nehri'nin doğu kıyılarındaki bölgelere kara saldırısı başlattığı belirtildi.

"Ağır topçu ve havan ateşiyle hedef gözetmeksizin gerçekleştirilen bu saldırı, SDG'mize bağlı Deyr ez Zor ve Hacin Askeri Konseyleri ile Ziban, El-Latva ve Ebu Hamam civarındaki saldırı grupları arasında şiddetli çatışmalara yol açtı." 

SDG, Diban ve Latva kasabalarında düzenlenen bombardımanda iki sivilin hayatını kaybettiğini, beş sivilin yaralandığını, Deyr ez-Zor'un doğusundaki Şuheyl kasabasında ise başka sivil kayıplarının meydana geldiğini duyurdu. 

Deir Ezzor ili: Deir Ezzor kırsalında Fırat Nehri'nin doğu kıyısında "SDG"nin elindeki bölgeleri hedef alan İran destekli yerel silahlı kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırının ilk bilançosu olarak Thiban, Hawiyj ve Ghranij kasabalarında öldürülen sivil sayısı üçe yükseldi. Thiban
, Al-Latwah mahallesi, Ghranij ve Al-Sabhah kasabalarında da 15 kişi yaralandı ve tedavi için hastaneye kaldırıldı. Bu durumun ölü sayısını artırması muhtemel.


İlgili bir bağlamda, Deir Ezzor'un doğusundaki Thiban kasabasında SDG ile yaşanan çatışmalarda üç yerel silahlı kişi öldürüldü.
Bugün erken saatlerde bir grup yerel silahlı kişi, Ulusal Savunma ve İran destekli gruplar, top ve havan mermilerinin koruması altında Deir Ezzor kırsalında Fırat'ın doğusunda SDG mevzilerine saldırdı.


Bu arada, Salı-Çarşamba gece yarısından sonra ve bugün sabah saatlerinde Thiban, Al-Latwah ve Abu Hamam köyleri civarında bir yandan Deir Ezzor ve Hajin Askeri Konseyi güçleri, diğer yandan saldıran gruplar arasında şiddetli çatışmalar çıktı, kontrol haritasında herhangi bir değişiklik yapılmadı.


"SDG", Deir Ezzor kırsalındaki Granij, Al-Kaşkiya ve Abu Hamam kasabalarında tam sokağa çıkma yasağı uyguladı ve aynı zamanda yerel silahlı kişileri aramak için geniş çaplı bir tarama kampanyası başlattı.

Güncellenme Tarihi : 7.8.2024 14:28

İLGİLİ HABERLER