Asayiş
  • 24.3.2020 10:50

Tam 130 bin kişiye tahliye olacak

Abdulkadir Selvi bomba gelişmeyi paylaştı! 130 bin kişiye tahliye yolu açılacak

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Türkiye’ye gelmesinden itibaren kamuoyunda af olarak bilinen ceza indirim tasarısıyla ilgili Abdulkadir Selvi’den önemli paylaşım geldi. Selvi afta tarihin genişletileceğini; terör, cinsel suçlar ve mükerrer suçların kapsam dışı olduğunu duyurdu. Örgütlü suçlar ve uyuşturucu kapsama dahil edilirken 130 bin kişiye de tahliye yolu açılacak.

Koronavirüs (Covid-19) salgını Türkiye'ye sıçradığı günden itibaren af ya da ceza infaz indirimi tartışması tekrar gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta "Bu işi bitirin artık" talimatı verdiği biliniyor. AK Parti teklif taslağını MHP'ye sundu. Koronavirüsün cezaevilerine sıçraması tehdidi nedeniyle öne alınan düzenlemeyle ilgili son dakika değişikliklerini yazar Abdulkadir Selvi duyurdu. İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümleri:

AK Parti ve MHP'li hukukçular dün son kez bir araya geldi

Cezaevlerinde gündem zaten koronavirüs değil, af. AK Parti ve MHP’li hukukçular dün son kez bir araya geldi. AK Parti’nin infaz sisteminde indirimi esas alan teklifi muhalefete sunuldu." düşüncesini dile getirdi.

Terör ve cinsel suçlar yok örgütlü suçlar ve uyuşturucu var

Cezaevlerinde 300 bin mahkûm ve tutuklu bulunuyor. İstisnai suçlar olarak kabul edilen terör, cinsel suçlar ve mükerrer suçlar kapsam dışında tutuluyor. Ama örgütlü suçlar ve uyuşturucu kapsama dahil edildi.

Yasalaşırsa cezaevlerinden 130 bin kişi salınıverecek

Dörtte üç infazı gerektiren suçlarda bu oran üçte ikiye düşürülüyor. Üçte iki infazı gerektiren suçlarda ise yarı yarıya inecek. Bir hesaba göre 80 bin, bir başka hesaba göre ise 100-130 bin kişi cezaevinden çıkacak.

MHP 1 Mart 2020 diyor ama tarih genişletilebilir

MHP’nin teklifine göre 1 Mart 2020 tarihi esas alınıyor. Makul bir tarih ama bu tarih genişletilebilir." ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2020 10:26

İLGİLİ HABERLER