Gündem
  • 22.1.2020 23:31

Tarkan kendini savundu: Rantçı değilim

KAYNAK : YENİ AKİT

Gerçek ortaya çıkınca Tarkan kendini böyle savundu: Rant beklentim...

Şarkıcı Tarkan'ın arazisi için 13 yıldır İBB'den imar izni alamadığı, CHP'li İmamoğlu ile bu yüzden yakın ilişki kurduğu ortaya çıkmıştı. Tarkan'dan konuyla ilgili savunma geldi.

Tarkan'dan İBB'deki imar dosyası ile ilgili açıklama

Harbiye’deki konserinde CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘İstanbul’un üzerine güneş gibi doğdunuz’ diyen Tarkan’ın yaptığı yalakalığın nedeni ortaya çıkmıştı. 13 yıldır arsasına imar izni alamayan Tarkan’ın dosyası altıncı kez İBB Meclisi’ne geldi. Bayrampaşa’daki arsasına benzin istasyonu ve otel yaptırmak isteyen şarkıcı, Ekrem İmamoğlu’na umut bağlayıp yine imar başvurusunda bulundu. Reddedileceği anlaşılınca; imar komisyonu, açıklama yapmadan dosyayı geri çekti. İBB Meclisi’nin Ocak ayı ikinci toplantısında komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar karara bağlandı. Bu raporlar arasında Tarkan’ın arazisinin imar dosyası da vardı. İBB’den daha önce beş kez istediği imar iznini alamayan Tarkan, şansını altıncı kez denedi. Ancak ünlü şarkıcı bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Tarkan'dan açıklama geldi

13 yıldır arsasına imar izni alamayan Tarkan yaşananlarla ilgili olarak "Rant beklentim ya da ayrıcalık istemim olmamıştır" diyerek kendini savunmaya çalıştı.

İmamoğlu'ndan açıklama gelmişti

İmamoğlu, gazetecilerin Tarkan'ın imar talebi hakkındaki sorularına şu cevabı vermişti:

“Öyle bir plan tadilatı talebi geçmişte olmuş, şimdi de var diye basından sabah okudum. Ama bir bilgim yok. Varsa her vatandaş gibi talebi değerlendirilir, bakılır. Dediğim gibi hiç kimsenin ayrıcalığı olmaksızın hukuksal zeminde şehir düzeni içinde kime ne hukuken verilebiliyorsa aynı değerde aynı kararda insanlara bakış açımız vardır. Ama ben de basından okudum."

Güncellenme Tarihi : 22.1.2020 23:57

İLGİLİ HABERLER