Ekonomi
  • 18.10.2020 11:27

Tektaş’ın Bakımı Nasıl Yapılır?

Tektaş yüzük alındığı andaki ışıltılı ve gözalıcı güzelliği kaçınılmaz bir gerçektir. Ama bu durumun bozulmaması için düzenli bir bakıma ihtiyacı vardır. Işıldamayı sağlamak ve parlaklığını korumak için periyodik bir şekilde temizlemek gereklidir. Temizlemede kuşkusuz en sağlıklı yöntem profesyonel olanıdır.  Mücevherlerin ömür boyunca kullanılması için dikkatli bir korunma gerektirir. Çizilmemesi için ayrı ayrı kutularda muhafaza edilmesi şarttır.,

Mücevher Bakımı İçin Yapılabilecekler

Mücevher bakımı demek, canlılığını kaybetmemesi dolayısıyla muhafaza edildiği yerde hava alması demektir.Rutubetsiz bir ortamda olan sonsuzluk simgesi beştaş aynı ışıltısını asla kaybetmez. Özen gösterilen her tektaş ömür boyu korunabilir ve ilk günkü parıltısı kalıcılığını korur. Bir ömür boyu kullanmak için dikkatli şekilde korunması gereklidir. Bir tektaşa zarar gelmemesi için ne tür kimyasallardan uzak ya da durdukları yerlerin önemlerinin dikkatliliği gözardı edilmemelidir.

 

 

Tamtur yüzükler gösterişli hali ile bilinen yüzüklerdir. Profesyonelce yapılan bakım ve temizlikleri sonrası yeni alınmış gibi olacaktır. Tektaş yüzükler her zaman kadınlar için en beğenilen modeller arasındadır. Tektaşların bakımı düzenli yapıldıkça ışıltısından ve güzelliğinden kayba uğramaz.Ancak yanlış kullanım olduğunda o tektaşın  değeri de azalacaktır.

 

Tektaş Bakımı

Tektaş bakımı doğru yöntemlerle bakım ister. Kaliteli ve sertifikalı taşlarda çizilmeler ya da rengini kaybetme gibi durumlar bazen oluşabilir. Bu oluşumlarda hiç vakit kaybetmeden bakıma götürülmesi şarttır. Bakımda ilk kural her bir parçanın tek tek muhafaza edilmesidir. Böylelikle birbirine sürtünme yaşanmayacak, kırılma ya da çizilmeler olmayacaktır. Sonuç olarak tektaşlar havadar ortamlardan korunmalıdır.

 

 

Tektaşlarda parlatma da özellikle ışıltısını kaybetmişse ilk günkü hale dönüşür. Bu parlatma işlemini senede bir kez yapılması profesyonelce önerilmektedir. Kişisel anlamda dikkatsiz kullanımlar bu parçalara hasar gelir. Tektaş ve modelleri demek ışıltı ve göz alıcılık demektir; bunun için de özen ve dikkat gerektirir. Tektaş alımları esnasında her zaman ışıltısından korunması ve elbette ki maddi değerini kaybetmemesi için bakım görmesi şarttır. Tektaşlar zarif ışıltılardır ve bu zarifliği korumak için doğru bakım kuralları önemlidir. Satın alınma esnasında nasıl özel kutularda bir sunum halinde oluyorsa; aslında bu durumun ne kadar gerekli olduğunun bir göstergesidir.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.10.2020 11:50

İLGİLİ HABERLER