Gündem
  • 8.11.2019 23:41

Terörist Abdi tutuştu!.. 182 adamımızı kaybettik

YPG yılanının başı Mazlum Abdi (Mazlum Kobani), Trump ve Pence'ye yalvardı.. Yetişin 182 adamımızı kaybettik..
Suriye Milli Ordusu'nun kendilerine sürekli saldırdığını belirten terörist Abdi, Rojava’ya yönelik saldırılarının ateşkese rağmen sürdüğünü ve ateşkes anlaşmasından itibaren 182 adamı ve onlarca sivilin hayatını kaybettiğini, 30 bin sivilin de göç etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Mazlum Abdi, Twitter hesabında ABD Başkanı Donald Trump ile Başkan Yardımıcısı Mike Pence’yi etiketleyerek yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ve desteklediği eski adı ÖSO olan Suriye Milli Ordusu’nun ateşkes anlaşmasına rağmen Rojava’ya saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

Abdi, twittinde şu ifadeleri kullandı:

“Türkler ve cihad gruplarının Suriye'ye saldırıları sürüyor. Saat başı daha fazla toprak almaya devam ediyorlar. ABD yetkilileri ile yapılan ateşkes anlaşmasının ardından 182 yoldaşımız ve onlarca sivil şehit edildi, 30 bin sivil yerinden edildi, 1100 km² işgal edildi.”

Bir başka paylaşımında ise Mazlum Abdi, şunları kaydetti:

“Tarafımızdan, halkımızı öldürme ve yerinden etmekten korumak için yapılan tüm ateşkes anlaşması taahhütlerine uyduk. Başarılı bir terörle mücadele programı ve IŞİD'in yenilgisini sağlamak için ortak operasyonlarımız devam etti ve şu anda petrol sahalarını Amerikan kuvvetleri ile koruyoruz.”

Mazlum Abdi bugün ayrıca yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Rojava’da Türkiye’nin önerisini incelemek için süratle bir ekip oluşturacağı konusunda yaptığı açıklamasına tepki göstermişti.

Abdi, “Türkiye’nin, uluslararası kuruluşlar aracılığıyla Rojava’da demografik değişim hedeflerine ulaşma çabası var. BM başkanının teklifi incelemek ve Türk yetkililerle konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak için bir ekip oluşturma konusundaki istekliliği son derece endişe verici ve tehlikelidir” demişti.

Güncellenme Tarihi : 8.11.2019 23:58

İLGİLİ HABERLER