Spor
  • 17.1.2020 12:27

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in oğlu ve geleni FETÖ'den gözaltında

Önce beraat ettirilen, sonra yeniden yakalanan Metin İyidil ile beraber; TFF Başkanı Nihat Özdemir’in oğlu Batuhan Özdemir, gelini Aslı Özdemir ve İyidil’in avukatı Abdullah Kaya da gözaltına alındı.

OdaTV’nin haberine göre; Eski Korgeneral Metin İyidil ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İyidil hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Öte yandan, Eski EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı olan eski korgeneral Metin İyidil, müteahhit Nihat Özdemir’in kayınbiraderi.

Odatv’nin edindiği bilgiye göre, Metin İyidil ile beraber; TFF Başkanı ve Limak Holding yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir’in oğlu Batuhan Özdemir, gelini Aslı Özdemir ve İyidil’in avukatı Abdullah Kaya’nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Batuhan Özdemir ile Aslı Özdemir’in gözaltına alınma gerekçeleri arasında; Metin İyidil’i “kaçırma” şüphesinin yer aldığı iddia edildi.

TAHLİYE EDİLMİŞTİ…

Eski Korgeneral Metin İyidil yargılandığı 15 Temmuz EDOK davasında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Geçen günlerde, İyidil’in dosyasını inceleyen istinaf mahkemesi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu, İyidil hakkında beraat kararı vererek tahliyesine hükmetti.

BU SABAH SERBEST BIRAKILDILAR
Gözaltına alınan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in oğlu ve gelini serbest bırakıldı.

Eski Korgeneral Metin İyidil’in yeniden tutuklanmasından önce gözaltına alınan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in oğlu ve gelini nin serbest bırakıldığı bildirildi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, yargılandığı FETÖ davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan, istinafta beraatine ve tahliyesine karar verilen eski Korgeneral Metin İyidil hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Bu kararından ardından İyidil’in gözaltına alınma sürecinde Nihat Özdemir’in oğlu ve gelini de gözaltına alındı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisi, yakalama kararının infazı için hemen harekete geçti. Ancak İyidil, yapılan aramalara rağmen adresinde bulunamadı.

Güncellenme Tarihi : 17.1.2020 11:35

İLGİLİ HABERLER