THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın istifa etti!

2 dk okuma
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın istifa etti!

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğinin ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın istifa ettiği öğrenildi.






Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, görevinden istifa etme kararı aldı.



İlker Aycı, kararını Yönetim Kurulu’nda açıklayacak.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTİFASINI İSTEDİ



İlker Aycı'nın istifa etmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği öğrenildi.



YÖNETİM KURULUNDA HANGİ İSİMLER VAR



THY’de İlker Aycı’dan boşalacak başkanlık koltuğuna yönetimden bir ismin  getirilebileceği belirtiliyor.



Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’nda, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Prof. Dr. Mecit Eş, Genel Müdür Bilal Ekşi, Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, Genel Havacılık VIP Uçakları Operasyon Başkanı Mithat Görkem Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Birdal ile bağımsız üyeler Melih Şükrü Ecertaş, Muzaffer Akpınar, Dr. Fatmanur Altun görev alıyor.



 



İlker Aycı THY deki görevinden istifa etti #1


 



KAZAKİSTAN'DA EKİBİNİ BIRAKIP DÖNMÜŞTÜ



Kazakistan'da çıkan olaylar nedeniyle ülkede mahsur kalan İlker Aycı, ekip arkadaşlarını geride bırakarak kargo uçağıyla Türkiye'ye döndüğü için eleştirilerin hedefi olmuştu.



İLKER AYCI KİMDİR



İlker Aycı, 1971 yılında dünyaya geldi. Önce Bilkent Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi eğitimi aldı. Ardından da İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde araştırmalarda bulundu. Master'ını, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler'de yaptı.



Aycı, Universal Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Asal Dış Ticaret Genel Müdürlüğü, Kurtsan İlaç Sanayi Ortadoğu ve Orta Asya Bölge Temsilciliği ile Başak Sigorta Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.



İş hayatına 1994 yılında başlayan Aycı, 24 Ocak 2014'te Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkanlığı görevine seçilmişti.



Aynı zamanda, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, DEİK Türk-Çin İş Konseyi, Vakıf Emeklilik A.Ş. ve VakıfBank Güneş Sigorta Spor Kulübü (2008 Avrupa Challenge Cup Şampiyonu) gibi kurumlarda yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık gibi görevler üstlendi.



İngilizce ve Rusça bilen Aycı, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde danışmanlığını yaptı.



Ak Parti İstanbul teşkilatının kurucuları arasında yer alan İlker Aycı, 2015'te Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmişti.




Bu haber 1588 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akaryakıta zam üstüne zam
Ekonomi

Akaryakıta zam üstüne zam

Küresel enerji piyasalarında tırmanan jeopolitik krizler ve döviz kurundaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını vurmaya devam ediyor. Benzin ve motorine yapılan rekor zamların ardından yeni bir artış daha bekleniyor.

Habervitrini14118 Görüntüleme
Bakan Şimşek: Devrim niteliğinde bir adım atıyoruz
Ekonomi

Bakan Şimşek: Devrim niteliğinde bir adım atıyoruz

Vergi Denetim Kurulu, denetim süreçlerini hem mükellef, hem de müfettişler açısından kolaylaştırması amaçlanan "İncelemeye Hazırlık Dosyası" uygulamasını devreye alıyor. Uygulamayla mükellefler, kendilerinden hangi bilgi ve belgelerin beklendiğini inceleme başlamadan önce elektronik ortamda görebilecek, hazırlıklarını yeterli süre içinde tamamlayarak inceleme sürecine daha etkin şekilde katılabilecek. Konuya ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Vergi inceleme süreçlerinde devrim niteliğinde bir adım atıyoruz. Amacımız ceza kesmeden önce mükelleflerimizin vergiye gönüllü uyumunu artırmak ve işini kolaylaştırmak." dedi.

Habervitrini15068 Görüntüleme
Türkiye Petrolleri Bulgaristan'da petrol ve doğal gaz arayacak
Ekonomi
#Doğal gaz#OMV#Sismik Araştırma

Türkiye Petrolleri Bulgaristan'da petrol ve doğal gaz arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Bulgaristan'ın Karadeniz'deki “Khan Tervel Blok 1-26” sahasında petrol ve doğal gaz arama ruhsatına yüzde 33 ortak oldu. 

Habervitrini15291 Görüntüleme
Altın fiyatlarında 5 ay sonra bir ilk
Ekonomi

Altın fiyatlarında 5 ay sonra bir ilk

Ons ve gram altın, ABD Doları’ndaki toparlanma ve kâr satışlarının etkisiyle haftanın son gününde gerilemeye geçti.

Habervitrini11598 Görüntüleme