Dünya
  • 7.12.2019 01:16

Toplu tecavüzcülere infaz!

Genç veteriner kadının yanmış cesedi bulununca yer yerinden oynadı, olay yerine tatbikat için götürülen şüpheliler polisin silahını almaya çalışınca polis tarafından öldürüldü.

Dünyada en fazla cinsel suçun işlendiği ülkelerin başında gelen Güney Asya ülkesi Hindistan, bir kez daha toplu tecavüzle sarsıldı.

Hindistan polisi Haydarabad kentinde geçen hafta bir veterinere tecavüz edip öldürmekle suçlanan dört erkeği öldürdü.

Karakolda gözaltında tutulan zanlılar Cuma gününün erken saatlerinde cinayeti nasıl işlediklerini göstermeleri için polis tarafından olay yerine götürülmüştü.

BBC Telugu'ya konuşan emniyet yetkilileri, zanlıların orada polislerin silahlarını çalmaya ve kaçmaya çalıştıklarını söylüyor.

Verilen bilgiye göre, şüphelilerin silahları almayı denemesi üzerine polis ateş açtı. Olayda iki polisin de yaralandığı açıklandı.

27 yaşındaki maktulün yanmış cesedi geçen hafta Perşembe günü bulunmuş, olay ülke genelinde protestolara yol açmıştı.

Polislerin zanlıları vurması sosyal medyada sevinçle karşılandı. Facebook ve Twitter kullanıcıları polisin "adaleti sağladığını" yazdı.

2012'de başkent Delhi'de toplu tecavüze uğradıktan sonra öldürülen ve ülke genelinde tecavüz ve kadın cinayetlerine karşı protestoları tetikleyen bir kadının annesi de polislerin zanlıları öldürmesini kutladı.

ANI ajansına konuşan kadın, "Bu cezalandırma beni çok mutlu etti. Polis müthiş bir iş çıkardı." dedi.

Olay yerindeki BBC Telugu Muhabiri Satish Balla, haberi duyan binlerce kişinin bölgeye geldiğini ve "yaşasın polis" sloganları attığını aktardı.

Bazılarıysa zanlıların öldürülmesini sorguladı. Polis reformlarının mimarı, emekli polis Prakash Sing, bu olayın yaşanmamasının mümkün olduğunu söyledi:

"Zanlılar olay yerine götürülürken daha fazla güvenlik önlemi alınmalıydı. Elleri kelepçelenmeli, etrafları sarılmalı ve üzerleri aranmalıydı. Polis dikkatsiz davranırsa bu tip şeyler yaşanabilir."

Hükümet tecavüz suçlarına verilen cezaları ağırlaştırdı. Yeni yasalar, 12 yaşından küçük çocuklara tecavüz edenlere idam cezası verilmesine olanak tanımıştı. Yetişkinlere tecavüzün cezası da artırılarak 20 yıla çıkarılmıştı.

Ancak suça verilen cezaların artırılmasına rağmen vakalarda bir azalma görülmüyor. Resmi verilere göre 2012'de 8 bin 541 olan çocuklara tecavüz vakalarının sayısı 2016'da 19 bin 765'e çıktı.

Dünyayı şoke eden bir başka istatistik geçen yıl yayınlanmış, yeryüzünde kendi canına kıyan kadınların yaklaşık 40'ının Hindistan vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 7.12.2019 03:27

İLGİLİ HABERLER